Bu laleyi koparan yanar!

Bu laleyi koparan yanar!
Manisa ve İzmir arasındaki Spil Dağı Milli Parkı'nda yetişen ve koparılmasının yasak olduğu Manisa Lalesi (Tulipa orphanidea) açmaya başladı. Manisa Lalesi'ni koparanlara geçen yıl uygulanan 244 bin 315 liralık ceza, bu yıl yüzde 58.46'lık artışla 387 bin 142 liraya yükseltildi.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesinde bulunan Spil Dağı Milli Parkı, Manisa Lalesi'ne ev sahipliği yapıyor. Bu yılın ilk laleleri, dağ eteklerinde açtı. Laleler görsel şölen oluştururken, fotoğrafçıların ilgisini çekti.

aw182598-01.jpg

KOPARMANIN CEZASI AĞIR
Spil Dağı Milli Parkı’na ailesiyle birlikte piknik yapmaya gelen Hamdi Öklü (52), yol kenarlarında Manisa Lalesi'ni gördüklerinde durup fotoğrafını çektiklerini aktardı. Lalelerin nisan ayının son haftasında açmaya başladığını belirten Öklü, "Hem piknik hem de yaban hayatına yönelik yem bırakmak amacıyla dağa çıkarken seyir terasına yakın bölgede yol kenarında açan erkenci laleleri gördük.

aw182598-05.jpg

Yılın ilk lalelerinin fotoğraflarını çekmek için durduk. Korunması gereken türler arasında yer alan laleleri koparmanın cezasının çok yüksek olduğunu biliyoruz. Yakında zirveye doğru olan koruma sahasındaki laleler de açar" ifadelerini kullandı.

aw182598-03.jpg

CEZA YÜZDE 58 ARTTI!
Öte yandan Spil Dağı Milli Parkı'nda koruma altında bulunan laleleri koparmanın ağır cezası bulunuyor. Geçen yıl 244 bin 315 lira olan ceza, yüzde 58.46 oranında arttırıldı. Bu yıl Manisa Lalesi'ni koparmanın cezası 387 bin 142 lira.

aw182598-06.jpg

Yetkililer Manisa Lalesi'nin erkenci olarak Spil Dağı eteklerinde açmaya başladığını, önümüzdeki haftalar içerisinde Spil Dağı'nın tamamında görülebileceğini kaydetti.

aw182598-07.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.