Bu maçta dostluk kazandı 

Bu maçta dostluk kazandı 
ABONE OL
Aydın Beşiktaşlılar Derneği ile Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi arasında yapılan Goal Ball (zilli top) maçında dostluk kazandı.

(TÜRKER KOCAKAHYA) Beşiktaşlılar gözlerini siyah bantla kapatarak oynadıkları maçta empati kurdular. Altı Nokta Körler Derneği ile Aydın Beşiktaşlılar Derneği arasında Goal Ball (zilli top) maçı yapıldı. Efeler’deki Mimar Sinan Spor Salonu’nda gerçekleştirilen maça Altı Nokta Körler Derneği Başkanı Bayram Özen ve Beşiktaşlılar Derneği Başkanı Taşkın Cerit’in yanı sıra iki derneğin üyeleri ve öğrenciler katıldı. 12’şer dakikalık iki ayrı devreden oluşan maçta Beşiktaşlılar Derneği üyeleri gözlerine siyah bant takarak mücadele ettiler. İki dernek üyelerinin de oyuncu değişiklikleri yaptığı maçta keyifli 
anlar yaşanırken, siyah-beyazlılar empati kurdular. 

BEYAZ BASTON ALINACAK
Öte yandan Aydın Beşiktaşlılar Derneği’nin geçtiğimiz günlerde kulübün kuruluşunun 116’ncı yılı dolayısıyla düzenlediği gecede Altı Nokta Körler Derneği Aydın Şubesi’nin başlattığı beyaz baston kampanyasına destek için çekiliş yapılmıştı. Bu çekiliş sonucu 2 bin 200 TL gelir elde edildiği ve bu gelirle 27 adet beyaz baston alınarak derneğe teslim edileceği açıklandı. 

“İYİ Kİ VARLAR”
Oynanan maçı ve bağışı değerlendiren Başkan Özen, “Aydın Beşiktaşlılar Derneği, bizleri ziyaret etmişler ve bu konuda duyarlılıklarını göstermişlerdi. Sonrasında bu maçı planlamıştık. Bu maçla empati yaptılar. Burada kazanan dostluk ve farkındalık oldu. Kendileri hafta içinde yemek organizasyonu yapmıştı. Organizasyonda da 7-14 Ocak haftasında başlatmış olduğumuz beyaz baston kampanyamıza destek oldular. Yemekte beyaz baston alınması yönünde bir katkıları oldu. Kendilerine teşekkür ediyorum. İyi ki varlar. Başarılarının devamını diliyorum. Toplumda böylesi güzel insanların sayısının artmasını diliyoruz” ifadelerini kullandı. 

“DESTEĞİMİZ SÜRECEK”
Altı Nokta Körler Derneği ile kongre öncesinde temas kurduklarını dile getiren Cerit ise, “Bildiğimiz bir dernekti ama yakın teması o zaman kurduk. Biz kendi adımıza bunu geç adlediyoruz. Ziyaretimiz de beyaz baston duyarlılık haftasına denk gelmişti. O gün biz beyaz bastonun önemini kendilerinden dinledikten sonra bu konuyla ilgili bir şeyler yapma konusunu gündemimize almıştık. Düzenlediğimiz gecemizde de 2 bin 200 TL’ye yakın bir gelir bu konu için toplandı. Bununla da 27 adet kadar beyaz baston alabiliyoruz. Yakın zamanda başkanımızın nezdinde derneğimize teslim edeceğiz. Oradan birçok arkadaşımızın faydalanabilmesi için bu çok önemli” dedi. Maçla ilgili ise Cerit, empati kurmaları için güzel bir mücadele olduğunu kaydederken, bundan sonra da desteklerinin süreceğini sözlerine ekledi. 

bu-macta-dostluk-kazandi-97542-238fd5e85c856cd1de6607d715c90257.jpgbu-macta-dostluk-kazandi-97542-9271fe2c0a26d4694c8bc2cf84972ab8.jpgbu-macta-dostluk-kazandi-97542-ef35d82b47c10d708f3bbcf28a8f425c.jpgbu-macta-dostluk-kazandi-97542-fbd7210de844e045d00082bf4606071b.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.