"Bu otoyol yandaş müteahhitlere para kazandırmak için yapılıyor" 

"Bu otoyol yandaş müteahhitlere para kazandırmak için yapılıyor" 
ABONE OL
Aydın'ın Kuyucak ilçesinde otoyol krizi devam ediyor. 

Kuyucak'a bağlı Çamdibi Mahallesi'nden geçecek olan Aydın - Denizli otoyolunun tarım arazileri ve evlere zarar vereceğini söyleyen mahalleliler ile CHP heyeti görüştü.

Heyette, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan, Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, görüştü. CHP heyeti, mahallelinin hakkını savunacaklarını söyledi.

Çamdibi Mahallesi'nde önceki otoyol güzergahının sit alanına denk gelmesi nedeniyle değiştiğini öğrendiklerini söyleyen vatandaşlar, bu güzergahta da 5 ev ve zeytin ağaçlarının yok olacağını belirtti.

Evlerinin yıkılacağından ve mahsullere yapılan emeklerin yok olacağından dolayı mağdur durumda kalacaklarını söyleyen mahalleli, CHP'li milletvekillerinden duruma el atmalarını istedi. Mahalleliler yola karşı olmadıklarını ancak mağdur olmayacakları şekilde yapılmasını istedi. 

CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, mahallelinin hakkını savunacaklarını söyleyerek destek olacaklarını belirtti. Tezcan, "Hüseyin Yıldız ve Süleyman Bülbül vekillerim ile birlikte bu konuyu mecliste takip edeceğiz. Vatandaşa sormadan, etmeden olmaz. Vatandaş mağdur durumda bırakılmaz. Biz sonuna kadar takip edeceğiz" dedi.


"BU YOLU KENDİ YANDAŞ MÜTEAHHİTLERİNE  PARA KAZANDIRMAK İÇİN YAPIYORLAR"


CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Altyapı ve Ulaştırma Bakanlığı komisyon üyesi olduğunu belirterek, "Bütün olayları mecliste gündeme getiren bir arkadaşınızım. Bir yol yapılmadan önce o yolun projesi çekilir, maliyet çıkarılır, ihaleye çıkarılır. Bu yol yap işlet devret modeliyle olacak. Biz bu yola karşı çıktık. Bu yoldan kimse geçmese de parası cebimizden çıkacak. Aydın - İzmir otoyolunu devlet yaptı, 6 TL ücret ödüyorsunuz. Ama Aydın - Denizli otoyolunda 60 TL ödeyeceksiniz. Bu yolu benim vatandaşım kullanmaz. Aydın halkının kullanacağı bir yol değildir. Hiç bir vatandaşımız bu yolu kullanmaz. Biz iktidara gelirsek bu yolları kamulaştıracağız. 60 TL ödemeyeceksiniz, 6 TL ödeyeceksiniz.  Bu proje onaylandıktan sonra yer değişikliğini kanuni olarak yapma şansı yoktu. Bunu yapmalarının tek nedeni maliyeti düşürmektir. Bu maliyet düşünce devletin cebine girmiyor, müteahhitlerin cebine giriyor. Özel sektörle ilgisi var bunun. CHP Milletvekilleri olarak bunu gündeme getireceğiz. Çözüm için elimizden geleni yapacağız. Bu yolu kendi yandaş müteahhitlerine para kazandırmak için yapıyorlar. Bu yolu 17 yıl boyunca şirket işletecek, şirket para kazanacak. Araziler ikiye bölünecek. Aydınlılar bunu kaybedecek. Bu işin peşini bırakmayacağız ve sizleri bilgilendireceğiz" ifadelerini kullandı. Yıldız'ın yaptığı konuşma alkışlarla karşılık buldu. 

"AYDIN MAĞDUR"


Aydın'ın otoyol güzergahı değişikliklerinde mağdur olduğunu vurgulayan CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, "Bu güzergah değişikliklerinde sadece Çamdibi mağdur değil. Bunlara el atacağız. Buharkent'te de aynı sorun var. CHP olarak biz bu konuda yasal süreçlerde yardımcı olacağız" dedi. 

"HER ŞEY MADDİYAT DEĞİL"


Mahalle sakinlerinden 16 yaşındaki Esma Kepçeoğlu, "Benim babam 8 yıl önce vefat etti. 14 yaşında kız kardeşim var. Biz 2 yaşlı insanın yanında yaşıyoruz. Beni zaten mahalleliler biliyor. Doğma büyüme buralıyım. Benim babamın diktiği zeytin ağaçları gidiyor. Her şey maddiyat değil. Manevi değeri de var onların benim için. Hatırası ve anısı var. Manevi değeri paha biçilemez. Ben bu yaşta kardeşimi düşünmek zorundayım. Ağaçlar gidince zeytin yiyemeyeceğim. Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi; 'Köylü, milletin efendisidir.' Milli ekonominin temeli tarımdır. Çiftçi toprağı olmadan bir şey yapamaz. Biz verimli tarım arazilerimizin elimizden gitmesini istemiyoruz" diyerek sitem etti. 

2-041.jpgbu-otoyol-yandas-muteahhitlere-para-kazandirmak-icin-yapiliyor-219699-30c6038941d3597b85afa16571386966.jpegbu-otoyol-yandas-muteahhitlere-para-kazandirmak-icin-yapiliyor-219699-fd80574bc966e8271ce9980779ddb841.jpg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum