Buharkentli öğrenciler 'iyilik timi' kurdu

Buharkentli öğrenciler 'iyilik timi' kurdu
ABONE OL
Buharkent Zafer Ortaokulunun 6/C Sınıfı öğrencileri, kendi aralarında oluşturdukları yardımlaşma grubu ile tüm Türkiye’ye örnek olacak bir davranış sergiledi.

(GÜLAY ÖZTEKİN) Kendi aralarında birleşip harçlıkları ile satın aldıkları takı malzemelerini süs eşyasına dönüştüren öğrenciler elde ettikleri gelirle durumu zayıf öğrencilere ve ihtiyaç sahiplerine yardımcı olmalarıyla büyük takdir topluyor. 
Buharkent Zafer Ortaokulu 6/C sınıfı öğrencileri kendi aralarında yardımlaşma gurubu kurdu. Guruba “Sınıfa Katkı ve Yardımlaşma” adını veren öğrenciler, ilk etapta kendi aralarında birleşerek harçlıkları ile satın aldıkları küçük boncuklarla bileklik gibi takı malzemesi ve süs eşyası yaparak elde ettikleri kazanç ile durumu zayıf olan öğrencilere yardım etti. 
İHTİYAÇ SAHİPLERİNE RAMAZAN PAKETİ ULAŞTIRIYOR
Sınıflarına da katkı sağlamak amacıyla oluşturdukları gurupla dayanışmanın en güzel örneği sergileyen çocuklar, yardım ettikleri öğrencilerle kalmayıp Ramazan ayı dolayısıyla hazırladıkları Ramazan paketini de ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırıyor. Kendileri küçük ama yaptıkları işleri boylarından büyük olan koca yürekli çocuklar, yardımlaşma ve dayanışma örneği teşkil eden bu davranışları ile okul içinde ve dışında büyük takdir topladıkları gibi tüm Türkiye’ye örnek olacak bir çalışmaya imza attı.  
FACEBOOK SAYFASI AÇTILAR
Grubun temsilcisi Arda Saçkan isimli öğrenci, Sınıfa Katkı ve Yardımlaşma Grubu isimli Facebook tanıtım sayfasında yaptıkları çalışmaları paylaşarak dikkatleri üzerlerine çekmeyi başardı. Gurubu daha fazla yaygınlaştırmak istediklerini belirten öğrenciler, kendi kazançları ve hayırseverlerden topladıkları paralarla hazırladıkları ramazan paketini mahalle muhtarları aracılığıyla ihtiyaç sahiplerine ulaştırmaya devam ediyor. 

buharkent-zafer-ortaokulu-ogrencilerinden-ornek-davranis-108618-0a2a96512a3b7a65746a1621a9c8e322.jpgbuharkent-zafer-ortaokulu-ogrencilerinden-ornek-davranis-108618-5b3705328b87daa56f18073b1bb057e0.jpgbuharkent-zafer-ortaokulu-ogrencilerinden-ornek-davranis-108618-8686e57119f4d287277ba29c3d59fc50.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.