Buharkent'te otoyol karmaşası 

Buharkent'te otoyol karmaşası 
ABONE OL
Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, Aydın - Denizli otoyol projesinde Buharkent kavşağının iptal edilip, Kuyucak kavşağının tek olması gerektiğini savundu. 

ARİF YILMAZOĞLU- Buharkent'te otoyol tartışmaları bitmek bilmiyor. Buharkent'te otoyol konusunda halk ikiye bölünmüş durumda. Halkın bir kısmı otoyol kavşağının mevcut şekilde Buharkent'ten verilmesini isterken, bir kısmı da Buharkent kavşağına gerek olmadığını savunuyor.

 

Buharkent Ziraat Odası Başkanı Naim Özdamar, Aydın'ın büyükova kavramına alınması gerektiğini vurguladı. Özdamar, otoyol kavşağının yaklaşık 25 kilometre ilerde olacak olan Kuyucak kavşağından olması gerektiğini söyledi.

 

Verimli arazilerin yok olacağını belirten Özdamar, "Buharkent'ten bir kavşak yapılacaksa da en az kayıpla yapılmalı. Verimli araziler elden gitmemeli. Bu konuyla ilgili ince elenip sık dokunmalı. Aydın - İzmir otoyoluna baktığımızda kavşaklar daha az. Ancak Aydın - Denizli otoyol projesinde gördüğümüz üzere çok fazla kavşak var. Bu kavşaklar azaltılmalı. Verimli arazilerin yok olmaması adına Kuyucak, Karacasu ve Buharkent kavşağı tek kavşak üzerinden verilmeli" diye konuştu. 


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.