Bülbül Bakan Pakdemirli'yi istifaya çağırmıştı

Bülbül Bakan Pakdemirli'yi istifaya çağırmıştı
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün 2018 yılı kilo başı 80 kuruş olan primlerin yüzde 70’inin yatırılması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi istifaya çağırmıştı

(MURAT TAN) CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül’ün 2018 yılı kilo başı 80 kuruş olan primlerin yüzde 70’inin yatırılması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi istifaya çağırmasına cevap AK Parti Aydın Milletvekili ve TBMM Tarım, Orman, Köyişleri Komisyonu Üyesi Rıza Posacı’dan geldi. 

Koçarlı’daki partilileriyle bayramlaşma ziyaretinde, pamuk üreticilerine 2018 yılı kilo başı 80 kuruş olan primlerin yüzde 70’inin yatırılması nedeniyle Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’yi istifaya davet eden Bülbül’ün çağrısı üzerine açıklama yapan AK Parti Aydın Milletvekili Posacı, “Aydın’da 6 bin 877 pamuk üreticisine Ramazan Bayramı öncesinde desteklemelerin yüzde 70’ine karşılık gelen 143 milyon lira ödenmiştir. Kalan ödeme de ya bu ay içinde ya da en geç Temmuz ayı başlarında ödenecektir. Halihazırda ödemeler yapılmışken Bakanımız Bekir Pakdemirli’nin istifaya çağrılması yakışıksızdır” dedi. 

“BU TÜR İTHAMLARI CİDDİYE ALMIYORUZ”

Bülbül’ün Pakdemirli’ye istifa çağrısında bulunmasını, ‘Ne alaka?’ sözleriyle yorumlayan Posacı, “Çiftçilerin bayram öncesi zor durumda bırakıldığı gibi türlü ithamlar gerçeği yansıtmamaktadır. 31 Mayıs günü saat 19.00 itibariyle Aydınlı pamuk üreticilerimizin hesaplarına hak ettikleri desteklemelere karşılık gelen 213 milyon liranın 143 milyon lirası kuruşu kuruşuna yatırılmıştır. Bu ödeme nedeniyle bizzat çiftçiler teşekkürlerini iletirken Bakanımız Pakdemirli’nin istifaya çağrılmasına anlam verebilmek de mümkün değil. Ben bu tür çağrıları özellikle yakışıksız bulduğumu ifade etmek istiyorum. Prim desteklemelerinde de sınırlandırmayla ilgili türlü spekülasyonlar uyduran belli çevreler söz konusuydu. Biz bu ve buna benzer türlü ithamlarla birlikte desteklemelerin bu yıl üçte ikilik ödeme olarak kararlaştırıldığı, yüzde 30’luk kesinti olacağı gibi aslı astarı olmayan iddiaları ciddiye almamaya devam edeceğiz. Biz AK Parti olarak yolumuza bakacağız ve enerjimizi üreticinin yükünü daha da hafifletmek için geliştireceğimiz projelere harcayacağız” diye konuştu. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.