Bülbül: Bilimsellikten uzak anketin amacı nedir?

Bülbül: Bilimsellikten uzak anketin amacı nedir?
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversite'sinde görev yapan akademik ve idari personele gönderilen anketi Meclis gündemine taşıdı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle TBMM'ye soru önergesi veren Bülbül, anketteki cevap seçeneklerini hatırlatarak “Covid-19" salgınının etkilerinin incelenmesi bahanesiyle bilimsel ölçütlere uygun olmayan, personelin dini inanç ve siyasi kimliğini afişe edici bir biçimde düzenlenen bu anket, personele email yoluyla gönderilmekte ve anketi cevaplayan personel mail yolu ile cevapladığı için adeta afişe olmaktadır’’ ifadelerini kullandı. 


Bülbül, önergesinde şu sorulara yer verdi: "Bilimsellikten uzak bu anketin amacı nedir? Yapılmasına neden ihtiyaç duyulmuştur? Anket sonucunda hangi bilimsel veriye ulaşılmak istenmiştir? Söz konusu anket kaç kişiye gönderilmiştir? Kaç kişi tarafından cevaplanmıştır? Anketteki kişisel bilgilere, dini ve siyasi tercihlere yönelik sorular nasıl bir bilimsel araştırma çalışması olarak kabul edilmiştir? Üniversite bünyesinde daha önce nasıl anketler yapılmıştır? Kişilerin siyasi ve dini tercihlerine yönelik soruların olduğu anketler yapılmış mıdır? Bu anket çalışmasının ‘fişleme’ amacı ile yapıldığı iddiaları doğru mudur? İddialar ile ilgili olarak Bakanlığınız tarafından inceleme ve soruşturma başlatılacak mıdır?"

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.