Bülbül esnaf için adalet istedi

Bülbül esnaf için adalet istedi
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, esnaf kredilerindeki faiz oranlarının 6 Ocak'tan itibaren yüzde 6'dan yüzde 4,5'e düşürülmesiyle ilgili TBMM’ye soru önergesi sundu.  

MURAT TAN- CHP Aydın Milletvekili Bülbül, Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın cevaplaması istemiyle TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, 6 Ocak'tan itibaren yüzde 6'dan yüzde 4,5'e düşürülen esnaf kredilerindeki faiz oranlarının 6 Ocak’tan önce çekilen kredileri de kapsamasını gerektiğini belirtti. 6 Ocak’tan önce kredi kullanan esnafların düşük faizden yararlandırılmamasının adaletsiz bir durum oluşturduğunu belirten Bülbül,  mağduriyetin giderilmesini istedi. 

“EŞİTSİZ DURUM DÜZELTİLMELİDİR”

Pekcan’a yönelttiği soru önergesinde 7 soruya cevap isteyen Bülbül, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, ülke genelinde bulunan esnaf odalarından yaşanan mağduriyetlerle ilgili çok sayıda mesaj aldığını kaydetti. “Ekonomik krizin ortasındayız ve esnafımız bu durumdan oldukça fazla etkilenmekte” diyen Bülbül, “Esnaf almış olduğu krediler ile ayakta kalmaya çalışırken bir taraftan da kredi faizleriyle boğuşuyor. Yapılan düzenleme olumlu karşılansa da ortada bir adaletsizlik söz konusu. Bu nedenle acilen bu mağduriyetlerin giderilmesi ve eşitsiz durumun düzeltilmesi gerekmektedir” diye konuştu. 

BAKAN PEKCAN’A 7 SORU SORDU

Bülbül Bakan Pekcan’a sunduğu 7 soruyuysa önergede maddeler halinde şu şekilde sıraladı;  

1) Ekonomideki yaşanan olumsuzluklar ve içinde bulunduğumuz ekonomik kriz düşünüldüğünde esnaf ve sanatkârların yaşadıkları sıkıntıların bir nebze olsun giderilmesi ve eşitsiz durumun düzeltilmesi için kredi faiz oranı düşürülmeden önce çekilen krediler için bir yapılandırma çalışması yapmayı düşünüyor musunuz? 2) Kredi faizlerinin düşürülmesinin yanı sıra esnaf ve sanatkârlar için ne gibi önlemler almayı düşünüyorsunuz? 3) Esnaf ve sanatkârların içinde bulundukları zor durumdan kurtulabilmeleri için başka kalemlerde destekleme paketlerine yönelik bir çalışmanız var mı? 4) Esnaf ve sanatkârlara verilen kredilerdeki kesintiler yüksek miktardadır. Bu kesinti kalemlerinin yeniden düzenlenmesini düşünüyor musunuz? Esnaf ve sanatkârların başka kamu ve kuruluşlardaki faiz veya hibe desteğinden yararlandığı için bu krediyi kullanamaması söz konusu mudur?  5) Eğer söz konusuysa ülkenin içinde bulunduğu ekonomik krizde ekonomimizin canlanması için önemli bir yere sahip olan esnafımızın hibe desteği yanı sıra bu krediyi de kullanmaları için bir çalışma yapılacak mıdır? 6) Daha önce ertelenen ya da taksitlendirilen borcu bulunan veya yeniden yapılandırılmış kredi borcu olup geri ödeme süreci devam eden esnaf ve sanatkârlara, borçlarının tamamı bankaya ödenmeden kredi verilmeyeceği doğru mudur? 7) Zaten zor şartlar altında ticari hayatını devam ettirmeye çalışan esnaf ve sanatkârların böyle bir kısıtlamaya tabi tutulması önündeki engellerin kaldırılması yönünde bir düzenleme yapmayı düşünüyor musunuz?


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.