Bülbül, kesilen ağaçları sordu

Bülbül, kesilen ağaçları sordu
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Nazilli’deki Verem Savaş Dispanseri binasının yıkıldığı alandaki ağaçların kesilmesiyle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın cevaplaması için soru önergesi sundu.

 

Aydın’ın Nazilli ilçesinde bulunan Verem Savaş Dispanseri binası, depreme dayanaksız olduğu gerekçesiyle yıkıldı. Binanın bulunduğu alanda ağaçların da kesilmesi ise tepki görürken Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) taşıdı. Bülbül, depreme dayanıksız olduğu açıklanan okullar bulunurken Verem Savaş Dispanseri binası yıkımına öncelik verilmesinin nedenini Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’ya sordu. Bülbül önergede, “Binasının depreme dayanıksız olduğu iddia edilerek Sağlık Yatırımları Genel Müdürlüğünce yıkımına karar verilmiştir. 21 Temmuz 2020’de ihalesi yapılan bina ihaleyi alan firma tarafından 10 gün içinde yıkılmış, alan içerisinde yer alan yaşları 40 ila 50 arasında değişen çam ve palmiye ağaçları kesilmiştir. Başka bir iddia ise binanın depreme dayanıksız olduğuna dair rapor olmadığı yönündedir” ifadelerini kullandı.

SORULAR YÖNELTTİ

Bülbül, Bakan Koca’nın yanıtlaması için sorular yöneltti: "Nazilli Verem Savaş Dispanseri binasının depreme dayanıksız olduğuna dair rapor hangi tarihte verilmiştir? Raporun ayrıntıları nedir? İlgili bilgi ve belgelerin tarafımıza gönderilmesini talep ediyoruz. İlçede depreme dayanıksız olduğu daha önce açıklanan okullar ve kütüphane bulunurken Verem Savaş Dispanseri binasının yıkılmasına öncelik verilmesinin nedeni nedir? Bina alanında bulunan kaç ağaç kesilmiştir? Ağaçların kesilmesinin gerekliliği için herhangi bir idari karar ya da görüş var mıdır?”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum