Bülbül Kuyucak’taki JES’e karşı çıktı

Bülbül Kuyucak’taki JES’e karşı çıktı
 Muhabir
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’ın Kuyucak ilçesinde yapımına başlanan Jeotermal Enerji Santrali’ne (JES) Ankara’dan karşı çıktı.

CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurul Toplantısında, Aydın’ın Kuyucak ilçesinde yapımı başlayan JES ile ilgili konuşma yaptı. Aydın’ın havası, suyu ve toprağının yıllardır zehirlendiğini aktaran Bülbül, Aydın’a yapılan ihaneti kabul etmeyeceklerini ifade etti.

bulbul-kuyucaktaki-jese-karsi-cikti-jes-aydina-yapilan-ihanettir-int-gzt-462606-2a9329b776d8fbd02662fca16e07706e.jpeg

“İNCİR VE ZEYTİN AĞAÇLARI KATLEDİLİYOR”

TBMM Genel Kurul Toplantısında JES’e direniş konuşması yapan Bülbül, “Gözünü para doyuramamış rantçılar tarafından Aydın'ın havası, suyu, toprağı JES'lerle yıllardır zehirleniyor. Bu zehirlemeye, canlı sağlığının hiçe sayılmasına, Aydınlı hemşehrilerimizin sağlığının göz ardı edilmesine bir yenisi daha eklendi. Kuyucak'a bağlı Kurtuluş Mahallesi'nde bir jeotermal firması daha Aydın ekonomisinin kalbi olan incir ve zeytin ağaçlarımızı katlediyor” dedi.

bulbul-kuyucaktaki-jese-karsi-cikti-jes-aydina-yapilan-ihanettir-int-gzt-462606-86ee870f80c67688cd93012b65ff9221.jpeg

“JES AYDIN’A YAPILAN İHANETTİR”

Verimli toprağı, zeytini, kuru inciri, kestanesi ve çileğiyle bilinen memleketi Aydın’ın tehlike ile karşılaştığını vurgulayan Bülbül, “Yer altı sularındaki arsenik ve tuzluluk oranıyla toprağındaki verimliliği kaybetme tehlikesiyle karşı karşıya kalıyor. Her zaman söyledim, yine söylüyorum: JES'ler ve maden ocakları Aydın'a yapılan en büyük ihanetlerden biridir. Memleketimizi yağmalamanıza; toprağımızı, havamızı, suyumuzu kirletmenize müsaade etmeyeceğiz. Vatandaşlarımızı göz göre göre zehirlemenize izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.