Bülbül: Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı

Bülbül: Vatandaşın dayanacak gücü kalmadı
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, il ve ilçelerde yapmış olduğu saha çalışmalarında vatandaşın en büyük sıkıntısının yoksulluk ve ekonomik kriz olduğunu açıkladı.

AYŞE AKTAŞ- Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, Aydın başta olmak üzere birçok il ve ilçelere ziyaretlerde bulunarak vatandaşın sorunlarını dinleyerek istişarelerde bulunuyor. Yapılan saha çalışımlarında vatandaştan gelen en büyük sıkıntıların yoksulluk, işsizlik ve ekonomik kriz olduğunu söyleyen Milletvekili Bülbül, “Türkiye genelinde ekonomik kriz vatandaşı bitirmiş durumda” dedi.
’19 YILDA KENARA PARA KOYMAMIŞLAR’
2018 yılından bu yana yaşanan ekonomik krizin üzerine pandemiyle birlikte daha da büyüyen krizin esnafı ve vatandaşı zor durumda bıraktığını artık insanların dayanma güçlerinin kalmadığının altını çizen Bülbül, ailelerin, çocuklarının ve kendi geleceklerinden endişe ettiklerini ifade etti. 
Milletvekili Bülbül, “Aydın’da olsun ya da farklı il ve ilçelerde vatandaşımıza yapmış olduğumuz ziyaretlerde saha çalışmalarında vatandaşımızın ilk sorunu, yoksulluk, işsizlik ve ekonomik kriz. Ekonomik kriz, o kadar çok vatandaşın sorunu haline gelmiş ki vatandaş geçinemiyor artık. Vatandaş; ‘19 yıldan bu yana iktidar olan bir parti bizlerin 19 gün geçimimizi sağlayamadı’ diyor. Esnaf bitmiş durumda. Özellikle kafeler bitmiş durumda. İnsanlarda dayanma gücü kalmamış. Bu sadece Aydın’da değil, Mersin’de de Şırnak’ta da aynı. Türkiye’nin genelinde ekonomik krizden dolayı vatandaş zor durumda” diye konuştu. 
Ramazan’dan önce Sultanhisar ilçesini ziyaret ettiğini hatırlatan Bülbül, “İnanın çarşıda, pazarda alışveriş yapan vatandaş yoktu. Aileler çocukların geleceğinden kaygılılar. Pandemiden önce 2018’den itibaren devam eden büyük bir ekonomik kriz zaten vardı. Pandemiyle birlikte daha da büyüdü. Devletin kasasında zaten para yok. 19 yılda har vurup harman savurmuşlar. Bir kenara para koymamışlar” diye konuştu.
‘VATANDAŞ AÇIKLAMA BEKLİYOR
Esnafın, çiftçinin, emeklinin, işçinin, memurun, işsizin, yoksulun, yetimin hakkını sormaya devam edeceklerini söyleyen Bülbül, vatandaşın ‘128 milyar dolar nerede?’ sorusunu sorguladıklarını ve yapılan açıklamaları tatmin edici bulmadıklarını da altını çizdi. Bülbül, “Son gezilerimizde ise yolsuzluk vatandaşımızın kafasına takılan sorulardan bir tanesi olduğunu gördük.128 Miyar dolar nerde? bunun açıklaması neden yapılmıyor diye vatandaş sorgulamayı başladı. Vatandaş açıklama bekliyor.” dedi.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.