Bülbül: Vatandaşın tarlasına çöreklendiler 

Bülbül: Vatandaşın tarlasına çöreklendiler 
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, güzergah değişikliği ile gündeme gelen Aydın-Denizli Otoyol Projesini için  eleştirilerde bulunup vatandaşın tarlasına çöreklenildiğini söyledi. 

CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi Süleyman Bülbül, Meclis gündemine Aydın-Denizli Otoyol Projesinin güzergahının değiştiği konusunu taşıdı. Değişiklikte yeni yapılacak olan proje kapsamında yolun vatandaşların tarlalarından geçtiği gündeme geldi. 


Bülbül, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığına ayrı ayrı soru önergeleri vererek konuyu Meclis’e götürdü.  

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Bülbül, “Aydın’ın Buharkent ilçesinin giriş ve çıkış güzergahının 3. kez revize edildiği ve revize sonucunda projenin Buharkent ve çevresinin sebze ihtiyacını temin eden tarım arazilerinden geçtiği söyleniyor. Ancak, bunun gibi değişiklikleri yapmak için belli süreçlerin tamamlanması gerekir. Öncelikle, proje için verilen 08.02.2017 tarihli ÇED Olumlu kararına konu olan ÇED Raporu, ilgili revizeleri kapsamıyor. Aynı şekilde, proje kapsamında yapıldığı iddia edilen revizeleri kapsayan imar planı değişiklikleri askıya çıkarılmamıştır. Yol bahanesiyle vatantdaşın tarlasına çöreklenmeye çalışıyor.” dedi.


Bülbül, idari süreçler harici acele kamulaştırma sürecinin usulsüzlüğüne dikkat çekerek “Proje için 24 Eylül 2020 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 2973 sayılı Cumhurbaşkanı kararıyla Aydın-Denizli Otoyolu kapsamında ilgili alanların acele kamulaştırılması kararlaştırılmıştır. Ancak, söz konusu acele kamulaştırma kararının hangi koordinatları ya da ada ve parselleri kapsadığı belli olmadığı gibi, acele kamulaştırmanın sürecine ilişkin idare tarafından el atma davası dahi açılmadan bölgede çalışmalar başlatılmış, Buharkent’te zeytin ağaçları sökülmüştür. Hiçbir yargı süreci işletilmeden ve bedel tespiti yapılmadan arazide zemin etüdü yapılmaya başlandığı yurttaşlar tarafından ifade edilmiştir. Hukuk devletinin bittiği, vatandaşın emeklerinin, geçim kaynağının bir hiç uğruna ziyan edildiği bir noktadayız” ifadelerini kullandı. 

bulbul-vatandasin-tarlasina-coreklendiler-214524-9a2d6d475a2af70e8a433ec6675aab8c.jpeg
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.