CHP Aydın Milletvekili ve Adalet Komisyonu Parti Sözcüsü Süleyman Bülbül, Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü’ne matematik mezunu Mücahid Taylan’ın atanmasına tepki gösterdi. Taylan’ın veteriner ya da ziraat mühendisi olmadığını vurgulayan Bülbül, “Liyakat değil sadakat, bilgi değil torpil tercih ediliyor” dedi.

Bulbulden Et Ve Sut Kurumu Cikisi Sektor Alarm Veriyor 588033 4D5B4B103Ea26F5B9411A138D25A27C4

“KASA DOLUYOR TENCERE BOŞ KALIYOR”

Hayvancılığın bitme noktasına geldiğini ve küçük üreticinin yok sayıldığını belirten Bülbül, “Kurumun başındaki isim değişse de anlayış aynı. Küçük üretici görmezden geliniyor. Hayvancılık bitme noktasında. Et ve süt sektörü alarm veriyor. 2024’te 11 milyar TL’lik rekor kâr elde eden kurum, sosyal devlet ilkesini terk ederek ticarethane gibi çalışıyor. Kasası dolarken emeklinin tenceresi, öğrencinin buzdolabı boş kalıyor” diye konuştu.

Bulbulden Et Ve Sut Kurumu Cikisi Sektor Alarm Veriyor 588033 4466D2C3C88Dfbda86B53219Cb6Db151

“KAR DEĞİL VATANDAŞ KAZANACAK”

Kurumun kar odaklı hareket etmesine de tepki gösteren Bülbül, “İstanbul’daki tek Et ve Süt Kurumu mağazası, ucuz et kuyruğu görüntüleri “rahatsız edici” bulunduğu için kapatıldı. Ankara’daki iki mağaza ise sessiz sedasız kapatıldı; yerine tavuk dönerci açıldı. Dar gelirlinin son ucuz et imkânı da elinden alındı. Hatırlatıyorum: Bu kurumun varlık sebebi ne kâr etmek, ne de AKP propagandası yapmaktır. Bu kurum dar gelirliyi korumak için vardır. Ama bugün geldiğimiz noktada üretici batıyor, tüketici ya uzun kuyruklara ya da imkânsızlığa mahkûm ediliyor. CHP iktidarında Et ve Süt Kurumu yeniden halkın kurumu olacak. Kâr değil vatandaş, yandaş değil üretici kazanacak. Çünkü bizim derdimiz millettir!” ifadelerini kullandı.

Bulbulden Et Ve Sut Kurumu Cikisi Sektor Alarm Veriyor 588033 877Ea62749Ad8092629Ba605Ce4Bb29D

Muhabir: Mine Eren