Büyükşehir ailelere derman oldu

Büyükşehir ailelere derman oldu
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediyesi’nin Aydın’ın eğitim hayatına kazandırdığı Otizm Destek Merkezi, otizmli bireylerin ailelerinin hayatını kolaylaştırdı. 

Çocuk dostu belediyecilik anlayışı ile spor, sanat ve eğitim alanında yatırımlar gerçekleştiren Aydın Büyükşehir Belediyesi; Türkiye'de otizm çalışmalarının en köklü kurumu olan Tohum Otizm Vakfı ile işbirliği yaparak geçtiğimiz aylarda 0-12 yaş aralığındaki çocukların eğitim aldığı Otizm Destek Merkezi’nin açılışını yaptı. 
Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu açılış konuşmasında “Her 54 çocuktan bir tanesi otizmli, yani bizlerin bu konuya üzerinde ciddi anlamda eğilmemiz gerekiyor. Eğer biz çocuklarımızın otizme yakalandığını erken teşhis edebilirsek ve iyi bir eğitim aldırabilirsek çocuklarımız otizmden kurtulabilir. İşte biz buradan yola çıkarak, bu merkezi açtık.” diyerek hem erken teşhis hem de gelişim sürecindeki çocukların eğitimi konusu üzerinde özenle durmuştu. 


MUTLULUKLA AYRILIYORLAR
Otizm Destek Merkezi’nde eğitim alan çocukların aileleri, alınan eğitimle birlikte çocuklarında büyük değişimlerin yaşandığına dikkat çekiyor. Özel eğitim öğretmeni, spor öğretmeni, dil ve konuşma terapisti, psikolog ve ergoterapist eşliğinde gerekli eğitimleri alan çocuklar Destek Merkezi’nde mutlulukla ayrılıyor. 


“BÜTÜN AİLELERİN BUNDAN FAYDALANMASINI İSTERİM”
Hem ekonomik olarak rahatladıklarını hem de uzmanlardan eğitim desteği aldıklarını belirten Zeynep Çınar “Daha yoğun bir program ile bu çocuklar iyileştirilebilir. Buraya bir başvuru yaptık, bizi geri çevirmediler. Şimdi daha iyi bir sürece girdik çünkü ailelerin maddi olanaklarının çok iyi olması gerekiyor. Özel ders fiyatları 250 liradan başlıyor, 600 liraya kadar maalesef çıkıyor. Bunu da karşılamak biraz zor. Özlem hanım böyle bir kompleks kurarak destek verdi. Ergoterapist Aydın’da sadece 2 tane, birisi burada diğeri Didim’de. Ergoterapiste bizim çocuklarımızın genelinin ihtiyacı var ama birçok kurumda yok. Burada ergoterapist olması bize cazip geldi ve biz de burayı tercih ettik. Biz çok memnunuz, bütün ailelerin bundan faydalanmasını isterim.” dedi.

 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.