Büyükşehir Karacaören’e ücretsiz besi ahırı yapılacak

Büyükşehir Karacaören’e ücretsiz besi ahırı yapılacak
ABONE OL
Yenipazar İlçesine bağlı Karacaören Mahallesinde hayata geçirilecek olan Ahır Bölgesi projesinde sona gelindi.

ABDURRAHMAN FIRAT- Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Yenipazar Belediyesi ise Ahır Bölgesinde vatandaşların alacağı arsalar üzerine ücretsiz Tip Besi Ahır projesi yapacak.
Yenipazar’ın kırsal bölgesinde bulunan Karacaören Mahallesinde vatandaşlar hayvancılık ve tarım ile geçimini sağlıyor. Karacaören Mahallesinde yaklaşık 60 tane hayvan ahırı var. Mahalle içerisindeki kokunun önüne geçmek ve daha hijyenik süt üretimi sağlanılması için Karacaören Muhtarı Mustafa Kıroğlan tarafından Ahır Bölgesi projesi hazırladı. Proje kapsamında köyün dışına Ahır Bölgesi kurulup 60 tane Tip Besi Ahırı yapılması planlanıyor. Bölgedeki arsalar tahmini 10 bin liraya vatandaşa satılması planlanıyor. Aydın Büyükşehir Belediyesi ve Yenipazar Belediyesi tarafından ise arsalara ücretsiz Tip Besi Ahır projesi yapılacağı öğrenildi.
Projeyle birlikte vatandaşlar insan eli değmeden süt üretimi yapıp hijyenik şekilde sütleri toplama merkezine ulaştıracak. Ayrıca Karacaören Mahallesinde bulunan hayvan dışkıları da belli bir noktada toplanın ileri aşamada enerjiye dönüştürülmesi planlanıyor. Ahır Bölgesi projesiyle hem köydeki hayvan dışkısı kokusu sona erecek hem de daha hijyenik bir ortamda hayvan bakımı yapılıp süt üretimi gerçekleştirilmiş olacak.

MAHALLE SAKİNLERİ BİLGİLENDİRİLDİ
Aydın Büyükşehir Belediyesi, Yenipazar Belediyesi yetkilileri ve Mahalle Muhtarı, hayvan yetiştiricileriyle bir kahvede buluşup konuyla ilgili bilgilendirme yapıldı.
Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ufuk Özmen, Yenipazar Belediye Başkanı Sayın Yüsran Erden, Yenipazar Belediye Başkan vekili aynı zamanda BŞB meclis üyesi Malik Ercan, Belediye Meclis Üyeleri ve Fen İşleri ile ilgili kurum amirleri ahır bölgesi projesini tanıtımına katıldı.
 Mahalle Muhtarı Mustafa Kıroğlan, projeye yaklaşık 4 yıl önce başladıklarını ve ahır bölgesinde çalışmaların son hızıyla sürdüğünü kaydetti. Kıroğlan, “Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından  Tip Besi Ahır Projesi hazırlanarak, ücretsiz olarak halkımızın yararına sunulacaktır" dedi. Aydın Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanı Ufuk Özmen ve Yenipazar Belediye Başkanı Sayın Yüsran Erden projenin detaylarını anlatıp vatandaşlara neler yapılacağı konusunda detaylı bilgilendirme yaptı. Üreticilerin sorularını da yanıtladılar. 

buyuksehir-karacaorene-ucretsiz-besi-ahiri-yapilacak-140688-92b1ea03d56daa3c2a06303c4cc1d24c.jpgbuyuksehir-karacaorene-ucretsiz-besi-ahiri-yapilacak-140688-60cd730bbc01157b25382fab94958f58.jpegbuyuksehir-karacaorene-ucretsiz-besi-ahiri-yapilacak-140688-08c117cbca65cc0a8251e1c4610f13dc.jpegbuyuksehir-karacaorene-ucretsiz-besi-ahiri-yapilacak-140688-5f71906b5f5f9baccccd94083a90d21b.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.