Çamköylüler kurbanlıklarını kendi kesecek

Çamköylüler kurbanlıklarını kendi kesecek
ABONE OL
Karacasu’da Çamköy Mahallesi sakinlerinin talebi üzerine Halk Eğitim Merkezi tarafından 3 yıl önce eğitim öğretime kapatılan Çamköy Sührap Kılıç İlkokulunda açılan 20 saatlik kurban kesim kursuna katılan 23 kursiyer düzenlenen törenle sertifikasını aldı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Kuralına uygun kurban kesmeyi öğrenen kursiyerler, bundan böyle kendi kurbanlarını veya başkasının kurbanını kesebilecek. 

Vatandaşlardan gelen talep üzerine aralarında Çamköy Mahallesi Muhtarı Servet Ümit Coşan’ın da olduğu 23 kursiyer, 3 yıl önce öğrenci yetersizliği nedeniyle eğitim öğretime kapatılan eski Sührap Kılıç İlkokulunda açılan 20 saatlik küçükbaş kurban kesim kursunu tamamlayıp belge almaya hak kazandı. Aynı okulun dersliğinde düzenlenen sertifika törenine, katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Rahmi Şendalgıç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Nail Kambak, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Çamköy Mahalle Muhtarı Servet Ümit Coşan ve azaları tarafından kursiyerlere belgeleri verildi. 

KURBAN KESTİRMEK İÇİN SIRA BEKLEMEKTEN KURTULACAKLAR
Bir veteriner, bir din görevlisi ve bir de iş güvenliği uzmanı olmak üzere 3 uzman eğitmen tarafından verilen 20 saatlik kurs sonunda teorik ve pratik bilgilerle donatılan kursiyerler, özellikle kurban bayramlarında dışarıdan biri gelip kurbanımı kessin diye beklemesine gerek kalmaksızın kendi kurbanını hatta başkasının kurbanı da keserek bayram saatlerce kurban kesimini beklemekten kurtulmuş olacak. Kurban kesim belgesini Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç’in elinden alan Mahalle Muhtarı Servet Coşan, kursa katılanların çoğunun kurban kesmeyi bildiğini ancak elinde bir belge olması açısından ilerisini düşünerek kursa gidip belge aldıklarını söyledi. 

İNSANLARIN SÜREKLİ KENDİSİNİ YENİLEMESİ GEREKİYOR
İlçe Milli Eğitim Müdürü Aşkın Güneş, bilişim ve teknoloji çağında artık çok hızlı bir ilerleme kaydedildiğini belirterek, “Bu bilişim ve teknoloji çağında insanların sürekli kendisini yenilemesi gerekiyor. Okul bittikten sonra da bilgilerin yenilenmesi gerekiyor ve sizlerde bu kursları bizden talep ederek yeniliklere bilgiye ne kadar açık olduğunuzu gösterdiniz. Hepinizi bu kurslara katıldığınız için kutluyorum. Bu kursların açılmasını en çok isteyen Sayın Kaymakamımız Ahmet Soley her mahallede meslek kurslarının açılmasını istiyor. Bugün buraya katılmayı çok çok istemesine rağmen rahatsızlığı dolayısıyla katılamadı. İnşallah bundan sonrakilere katılacak” diyerek her konuda desteklerini esirgemeyen Ziraat Odası Başkanı İsa sevinç ve İlçe Tarım Müdürü Rahmi Şendalgıç, Mahalle Muhtarı Servet Coşana teşekkür etti. 

ADABINA UYGUN KESİM ZAİYATI AZALTIR
İlçe Tarım Müdürü Rahmi Şendalgıç ise açılan kursun önemine değindi. Şendalgıç, “Burada çok basit gibi görünmüş olsa da kurban kesmenin mutlaka bir adabı bir usulü vardır. Özellikle kurban derilerinin ve etlerinin zayi olmaması veya usulüne uygun kesilmesi için ne kadar az zayiat verirseniz, etleri ne kadar değerlendirebilirsek bu hem sizler hem de ekonomimiz için büyük katkı sağlayacaktır. İnşallah sizlere bir şey katmıştır. İleride mutlaka bunun faydasını göreceksiniz. Şimdiden hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi. 

KAYMAKAMA ÖVGÜLER DİZDİ
Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç ise kaymakam Ahmet Soley’e övgüler yağdırdı. Sevinç “Kaymakamımız bu tür etkinliklerle bizi motive ediyor. Kaymakamımızın liderliğinde çok güzel bir birliktelik oluşturduk. Tabi geçmişte de oldu ama bu dönem ki beraberliğimiz çok farklı. Önümüzdeki günlerde Sayın kaymakamımızın başkanlığında yine geniş katılımlı toplantı yapılacak. İnşallah köylerimiz mahallelerimiz ilçemizde yaşayan insanların uğraşlarını hep iki ileriye attırmak için çalışıyoruz” diyerek İlçe Tarım Müdürlüğü ile birlikte geçen yıl tüm mahallelerde başlatılan yaban çöğürleri aşılama projesinin bu yılda kaldığı yerden devam edeceğinin müjdesini verdi. 

Halk Eğitim Müdürü Nadir Kambak da açılan kursun diğer ilçelere örnek olmasını dileyerek kursiyerlere hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

kurbanliklar-ehliyetli-ellerde-kesilecek-143501-1aa000625994fa7a976cc7776c425083.jpgkurbanliklar-ehliyetli-ellerde-kesilecek-143501-a9055c253f2f3f90c5813ad0bef503fa.jpgkurbanliklar-ehliyetli-ellerde-kesilecek-143501-b894b3be388813bbe1d2882dd3628811.jpgkurbanliklar-ehliyetli-ellerde-kesilecek-143501-fc25d441b950be3d4e0c478d8c934387.jpg


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.