"Canımız pahasına üretim yapacağız"

"Canımız pahasına üretim yapacağız"
ABONE OL
Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, 2020 yılını değerlendirdi. Kendirlioğlu, “Canımız pahasına üretmeye devam edeceğiz” dedi. 

KIYMET SARIYILDIZ - Efeler Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, 2020 yılında yaşanan pandemi nedeniyle çiftçinin büyük sıkıntı çektiğini söyledi. 2020 yılında tüm dünyanın aynı zorluklardan geçtiğini belirten Kendirlioğlu, 2021 yılında  güzel günler yaşama temennisinde bulundu. Aşı ile beraber her şeyin normale döneceğini düşündüklerini ifade eden Kendirlioğlu, “2020 yılı hem ülkemizde hem de dünyamızda çok iyi geçmedi. Salgın hastalıklar, deprem, felaketlerle uğraştık. Dünyadaki olumsuz gelişmeler yüzünden 2020 yılında çok güzel günler geçirdik diyemeyiz. İnşallah 2021 yılı 2020’yi aratmaz. Temennimiz ve dileğimiz o dur ki yeni yılda hem dünyamızda hem ülkemizde güzel günler görelim. Pandemi süreci bitsin. Aşı sürecinin hızlanacağını düşünüyoruz. 2019’dan önceki yıllar gibi salgının olumsuz şekilde etkilemediği gülere döneriz diye düşünüyoruz” dedi. 

“ÜRETİME  DEVAM ETMEK İSTİYORUZ”
Tüm zorlu şartlara rağmen çiftçinin üreteceğini söyleyen Kendirlioğlu, kimsenin endişe duymaması gerektiğini belirtti. Gıda sıkıntısı çekilmemesi adına ellerinden gelenin fazlasını çiftçiler olarak yaptıklarını vurgulayan Kendirlioğlu, üretim yapmak isteklerini kaydetti. Dünyanın var olduğu sürece üretimin hep olacağının altını çizen Başkan Kendirlioğlu açıklamasına şöyle devam etti: “Tabi bütün kesimler pandemiden etkilendiği gibi tarım da etkilendi. Bu pandemiden önce 40-50 milyon civarında ülkemizde turist girdiğini var sayarsak, bu sene o turistlerin yüzde 20’si bile gelmedi. Biz üretimimizle, 83 milyon vatandaşımızın yanı sıra yaklaşık 5-6 milyon civarında göç aldık sayıp, bir de turistleri sayarsak takriben 130 milyon kişiyi doyuruyorduk. Aynı zamanda oteller açıktı. Restoranlar, tüketim yerleri açıktı. Ama şu anda sadece oteller açık o da yeteri kadar dolu değil. Süt, gıda, meyve, sebze olarak düşündüğümüzde bizim üretimimiz daha önceki yıllardan çok farklı değil. Rakam üzerine üretim yapıyoruz. Dolayısıyla bizim de etkilenmememiz mümkün değil pandemiden. Biz üretim yapıyoruz ve üretime de devam etmek istiyoruz. Dünya var olduğu müddetçe üretim devam edecektir. Çiftçilik mesleği ve tarım hiç durmayacaktır. Ülkemize şu mesajı çiftçiler olarak vermek istiyorum: Pandemi süreci dahil olmak üzere gıda sıkıntısı çekilmemesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. Kimse endişe duymasın. Canımızı ortaya koyarak üretmeye devam edeceğiz"


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.