Cenaze evinde kıymalı pide geleneğine son verildi

Cenaze evinde kıymalı pide geleneğine son verildi
ABONE OL
Karacasu Belediyesi, kamuoyunda sıkça tartışma konusu olan ve bazı vatandaşların tepkisini çeken cenaze evine gönderilen kıymalı pide ikramını kaldırarak diğer belediyelere örnek olacak önemli bir adım attı.

GÜLAY ÖZTEKİN - Bundan böyle pide yerine tüm defin işlemelerini Belediye tarafından verilecek. Son yıllarda cenaze evlerinde gelenek haline gelen kıymalı pide ikramı tartışma konusu olmaya devam ediyor. Eskiden bir yakını vefat eden cenaze sahibinin evine komşuları tarafından evde yapılan yemekler götürülür, acısı olan vatandaşlar yemek telaşıyla uğraşmaz, acısını yaşardı. Bu sayede dayanışmanın yardımlaşmanın paylaşmanın en güzel örneği yaşatılırdı. 

CENAZE EVİNDE PİDE GELENEĞİNE SON 
Ancak son yıllarda yemek yerine kıymalı pide ikramları gelenek haline geldi. Pide geleneği kimileri tarafından makul karşılanırken çoğu vatandaş tarafından tepkiyle karşılanır oldu. Karacasu Belediyesi, gelen tepkiler üzerine cenaze evlerine giden kıymalı pide ikramını kaldırıp yerine cenaze sahiplerinin defin işlemlerini üstlenerek diğer belediyelere örnek olacak önemli bir adım attı. 

KARACASU BELEDİYESİ İYİ GÜNDE KÖTÜ GÜNDE VATANDAŞIN YANINDA
Belediye Başkanı Zeki İnal, muhtarlar toplantısında kıymalı pide geleneğini kaldırdığını duyurdu. Bundan sonra cenazesi olan kişilerin her türlü defin işlemelerini Karacasu Belediyesi tarafından karşılanacağının müjdesini veren Başkan İnal, Hoş geldin bebek" projesiyle yeni doğanlara hizmet ederken cenazesi olanlara da defin işlemlerini yürüterek doğumdan ölüme vatandaşların iyi ve kötü günlerinde yanlarında olduklarını gösterdi. Başkan İnal, “Cenazesi olan vatandaş bizi arayıp bilgilendirdiği takdirde, evden mezarlığa kadar her türlü defin işlemleri yapılacak. Cenaze arabası evden alıp gasilhaneye oradan da mezarlığa kadar gerekli her türlü hizmet verilecek. Sala’sından, hocasına, kefeninden mezar taşına, ölü yıkamasına kadar her türlü defin hizmetini biz vereceğiz. Vatandaş sadece acısını yaşayacak. Hiçbir şeyine karışmayacak. Vatandaşın cebinden tek kuruş para çıkmayacak” dedi.  
Pide ikramından vazgeçilip defin hizmetlerinin belediye tarafından verilmesi vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum