Cenaze salâsına da kısıtlama getirildi

Cenaze salâsına da kısıtlama getirildi
ABONE OL
Karacasu’da koronavirüs vaka sayısı ve temaslı sayısının artması üzerine İlçe Hıfzısıhha Kurulu aldığı tedbirlere ilaveten her gün yeni tedbir almaya devam ediyor.

GÜLAY ÖZTEKİN - Karacasu’da kamu kurumlarında çay ocakları kapatılırken yasaklanan taziye ziyaretlerine ilaveten camilerden okunan salâlara da kısıtlama getirildi. 
Kovid-19 salgın hastalığının ilk baş göstermesi ardından bir kişinin öldüğü, 3 kişinin de virüse yakalandığı Karacasu’da, İlçe kaymakamlığı alınan tedbirlere ilaveten yeni tedbirler almaya başladı. Taziye ziyaretlerine getirilen yasaklara ilaveten şimdi de merkezi sistemle verilen salâlara yeni kısıtlamalar getirildi. 

TEK CAMİDEN SALA VERİLECEK
Karacasu Kaymakamı Ahmet Soley başkanlığında olağanüstü toplanan İlçe Hıfzısıhha Kurulu, vaka ve temaslı sayısında görülen artış üzerine yeni kararlar aldı. Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, salgının yayılmasında etkili olan taziyelerin ve cenazelerin yarattığı riski en aza indirmek açısından salâların cenazenin kaldırılacağı mahalle camisinden yapılıp diğer cami veya merkezi sistemle yapılmasının yasaklandığı bildirildi. 

KAMU PERSONELİ VE ESNAFLAR EĞİTİMDEN GEÇİRİLECEK
Virüs vakalarında artış gösteren komşu ilçe Bozdoğan dahil Karacasu’da da ilçe salgın yönetim merkezi, ilçe disiplin kurulunda görev alan kamu personeli, ilçe denetim kurulu ekipleri, öğretmenler, imam ve müftülük personeli, lokanta, kahvehane, kuaför, berber, park, bahçe, market kasap, toplu taşıma araçları, ticari taksiler olmak üzere odalara kayıtlı tüm meslek kuruluşları, 1-2 Eylül tarihleri arasında zorunlu olarak hizmet içi eğitime tabi tutulmaları kararlaştırıldı. 


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum