Çerçioğlu, "Esnafın sorunlarını dinlemiyorlar benimle uğraşıyorlar"

Çerçioğlu, "Esnafın sorunlarını dinlemiyorlar benimle uğraşıyorlar"
ABONE OL
​​​​​​​Nazilli’de oda başkanlarıyla bir araya gelen Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, AK Parti Aydın Milletvekillerinin esnafın, üreticinin sorunlarını dinlemediğini belirterek, “İşi gücü bırakmışlar Özlem Çerçioğlu ile uğraşıyorlar.” ded

AYŞE AKTAŞ - Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Nazilli’de esnaf oda başkanlarıyla bir araya gelip sorunlarını dinledi. 
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim ev sahipliğinde organize edilen ‘Yerelden Genele esnaflarımızın sorunları ve çözümleri’ konulu istişare toplantısına, CHP Aydın Milletvekilleri Bülent Tezcan ve Süleyman Bülbül, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, CHP İl Başkanı Ali Çankır, Büyükşehir Belediyesi bürokratları, CHP kurmayları ve esnaf oda başkanları katıldı.

 ‘BENLE UĞRAŞMAYI BIRAKIP, ESNAFIN SORUNLARINA ÇÖZÜM BULUN’

Nazilli esnaf oda başkanlarının sorunlarını dinleyen Başkan Çerçioğlu, yerelde iktidar olduklarını ve üzerlerine düşen görevi yerine getirmek için çalıştıklarını ve çalışmaya da devam edeceğini söyledi.
AK Parti Aydın Milletvekillerinin bilmediği bir şey olduğunu vurgulayan Çerçioğlu, ”İnsanların karnı aç, akşam bir ekmeği evime nasıl götüreceğim derdindeler. Bunlar bunun farkında değil. Siyaset filan yapmıyorum gerçekleri söylüyorum size. Yanlışım varsa söyleyin. Biz hepimiz bu memleketin insanıyız. Memleketimizin daha ferah seviyeye yükselmesini istiyorum. Dün Söke’deydik. Yunanistan’dan neden pamuk ithal ediyoruz? Yunanistan’a vereceğimiz parayı kendi çiftçimize köylümüze versek olmaz mı? Çok basit bir iş bu. Bizim burada bu toplantıyı yapma amacımız onu bunu eleştirmek değil çözüm aramak. Biz iktidar milletvekili değiliz bu görev iktidar milletvekillerinin. AK Parti Aydın Milletvekilleri işi gücü bırakmış, çiftçinin, esnafın sorunu bırakmış, hepsini bir kenara bırakmış varsa yoksa Özlem Çerçioğlu ile uğraşıyorlar. Benle uğraşma git esnafın sorunu ile uğraş. Ben size ne yapabilirim ki. Sizden esnafın derdini gelip soran var mı? Sizden oda başkanlarının derdini dinleyen var mı? yok. Dert dinleyip çözüm bulacaksınız. Bırakın Özlem Çerçioğlu ile uğraşmayı” diye konuştu.

‘SİZİN DERDİNİZ, BİZİM DERDİMİZ’

Nazilli Hangar kafede esnaf oda başkanları ile bir araya gelen Başkan Çerçioğlu şimdiye kadar Nazilli’de yaptıkları çalışmalardan ve yapacakları yeni projeler hakkında da bilgiler verdi. Çerçioğlu, ”Fen işleri daire başkanlığı Nazilli ilçemizde 326 km yol çalışması yaptık. 31,5 km oto korkuluk, Muammer Aksoy taziye evi, 3 adet çelik çatılı düğün salonları, ASKİ olarak 186 km içme suyu, 53 km yağmur suyu ve kanalizasyon hattı çalışması, 89 adet sondaj çaktık. Nazilli’nin birçok köyünde su yoktu. İlk yaptığım iş bu oldu benim. 10 adet içme suyu paket arıtma tesisi ve 1 adet arıtma tesisi yaptık. Toplam 239 km hat çalışması, Nazilli hizmet binası kısacası çok amaçlı salonlar yapıldı. ASKİ, 71 milyonluk alt yapı yatırımı yaptı. Toplam 112 milyon 610 bin liralık fen işleri bunların içinde park bahçeler yok. Siz bizim için değerlisiniz. Sizin derdiniz bizim derdimiz. Aynı teknenin içerisindeyiz. Bu bir zincir şeklinde birimiz zarar görürse hepimiz zarar görüyoruz. Biz yerel yönetici olarak kendi imkanlar sınırında yasaların bize vermiş olduğu yetki çerçevesinde var gücümle hizmet etmeye çalışıyoruz. Bugün kentlerde sıkıntı yaşanmıyorsa CHP’li Belediyelerin yapmış olduğu maddi manevi desteklerdendir. Yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

İSTASYON MEYDANINA OTOPARK YAPILACAK

Nazilli halkına verdikleri otopark sözünü de yerine getireceklerini ve proje için tüm izinleri aldıklarının altını çizen Çerçioğlu, ”Nazilli’de halkına istasyon meydanında yerel altı otoparkı sözü vermiştik. Biz bütün izinleri aldık. Mahkemeyi kazandık. Fizibiliteleri yapıldı. Şuan projesi çiziliyor. 1 ay içinde projemiz çizimi tamamlanacak. İstasyon meydanın altına girip yer altı otoparkı yapacağız. Sözümüz söz. Nazilli’nin başka yerlerine de planlarımız var otoparklar yapacağız. Yılbaşında ihale süresi biter 10 ay içerisinde otoparkımızı bitireceğiz” diyerek müjdeyi verdi.

birakin-ozlem-cercioglu-ile-ugrasmayi-180835-75a8ad82be46c239583142a45e090ec8.jpgcercioglu-nazillide-esnaf-oda-baskanlariyla-bir-araya-geldi-180835-0af10a2c76d35a03e075d29209ba0b84.jpegcercioglu-nazillide-esnaf-oda-baskanlariyla-bir-araya-geldi-180835-5f62b45a6f73c9506b0047e4fb5eb23c.jpegcercioglu-nazillide-esnaf-oda-baskanlariyla-bir-araya-geldi-180835-f20e9b6694a69cbd10c89a60cd8473d9.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.