Çerçioğlu’ndan Aldemir’e sucuk göndermesi

Çerçioğlu’ndan Aldemir’e sucuk göndermesi
ABONE OL
Özlem Çerçioğlu Koçarlı’da yapmayı planladıkları arıtma tesisinin yeri konusunda bakanlıktan onay aldıklarını ancak ADÜ’ye ait arazinin Rektör Osman Selçuk Aldemir'in engel olduğunu açıkladı

TÜRKER KOCAKAHYA- Koçarlı’da yapmayı planladıkları arıtma tesisinin yeri konusunda bakanlıktan onay aldıklarını ancak ADÜ’ye ait arazinin Rektör Osman Selçuk Aldemir tarafından Büyükşehir’e verilmesinin engellendiğini ifade eden Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Rektör Aldemir’e ‘sucuk’ haberleri üzerinden gönderme yaptı. 

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya’ya destek için yaptığı ziyarette Koçarlı konusunda da açıklamada bulundu. Koçarlı’da Büyükşehir Belediyesi’nin yapmayı planladığı arıtma tesisi konusunun uzamasıyla ilgili bilgi veren Çerçioğlu, ADÜ’ye tahsis edilen arazi konusunu gündeme getirdi. Çerçioğlu,“Koçarlı halkı bilsin. Biz biyolojik ileri arıtma tesisi yapacağız. Fakat yapamamamızın nedeni Adnan Menderes Üniversitesi’nin rektörüdür. Arıtma tesisi çok önemli olduğu için biz bu konuda ilgili bakanlığa gittik. Onlar da projenin doğru olduğunu söyledi ve tahsisinin yapılması için üniversiteye talimat verdi. Bakanlık üniversiteye talimat veriyor. 2 yıldır üniversite bakanlığın talimatı olmasına rağmen Büyükşehir’e tahsisi yapmıyor” dedi. 

ÇERÇİOĞLU’NDAN SUCUK GÖNDERMESİ
“Siz hizmetin önünde neden üniversite olarak duruyorsunuz” diye soran Çerçioğlu’nun konuşması sırasında ziyarete katılan bir partili ‘bal üretilecektir’ ifadesini kullandı. Bunun üzerine Çerçioğlu, ”sucuk olabilir” dedi. Geçtiğimiz günlerde ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir’in sağlığa zararlı sucuk üretimi nedeniyle ceza aldığı ve bir süre meslekten men edildiği basına yansımıştı. 

HAL KONUSUNU AÇIKLADI
Ziyarette aynı zamanda Acarlar’da yapılması planlanan hal konusuna da değinen Çerçioğlu, “Bir milletvekilimiz bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmuş.  Acarların hal ihtiyacı var. Biz bu konuda gerekli çalışmaları yaptık. Yer konusunda tahsisini istedik. Tahsis asla yapılmadı. Bu arkadaş tahsisini biz yaptık diyor. Ya yalan söylüyor yada bilgisiz. Bize sor yada ilgili müdürlüğe sor. Biz milletvekili iken konuşmadan önce bir konu hakkında araştırırdık. Mahçup olmak istemezdik. Vatandaşa doğru bilgi vermek isteriz. Bize bu arazi verilmedi. Biz bu yeri istedik hemen Milli Eğitime verdiler. Oraya okul falan yapılacağı yok” ifadelerini kullandı. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.