Çetindoğan: “Aşı olmayanlar çalıştırılmasın”

Çetindoğan: “Aşı olmayanlar çalıştırılmasın”
ABONE OL
Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (AYESOB) Selahattin Çetindoğan, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'nun iş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmaması yönündeki açıklamaları desteklediğini söyledi.

GÖKHAN DÜZYOL - Çetindoğan, “Esnaf ve sanatkarın yeni bir kapanmaya tahammülü yok" vurgusu yaptı.
2 milyon esnafın çatı kuruluşu olan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu'ndan iş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmaması için açıklama yayınladı. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, hazırlanan içerikle 82 birlik, 13 mesleki federasyon ve 3 bin 200 odaya, aşıya duyarlı olmaları konusunda uyarılarda bulunduklarını açıkladı. Ülke genelinde hızla artan vaka sayıları ve delta varyantının baş göstermesi nedeniyle aşı olmanın önemine işaret eden Palandöken, yükselişe geçen vaka sayılarının esnaf ve sanatkar camiasında yeni bir kapanma endişesi oluşturduğunu belirterek, “Vaka sayılarını düşürmenin ve salgından kurtulmanın en önemli adımı aşı olmaktır. Bunun için aşı konusunda toplumsal duyarlılık oluşturulması ve iş yerlerinde aşısız eleman çalıştırılmaması için çalışma yaptık.” dedi.

AŞI KARNESİ ÇIKMALI
Alınan kararı desteklediğini belirten Aydın Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı (AYESOB) Selahattin Çetindoğan, “Türkiye’de bana göre aşı karnesi çıkmalı. Veya aşısını yaptırmayanları belli bir alana sokulmamalı. Ben bilim adamı ya da doktor değilim ama koskoca bilim insanları, ‘aşınızı olun’ diyorsa bu aşı olmayanlar nasıl diretiyor anlamıyorum. ‘Aşı şunu yapıyormuş, aşının böyle yan etkisi varmış’ bunlara aldırış etmemek lazım. Bu ülke, bu esnaf bir kapanmayı daha kaldıramaz. Ülke yeni yeni zorla toparlanmaya çalışıyor. Bu inat nedir anlamıyorum. Aşı karşıtlarını anlamak mümkün değil. Ben iki doz aşımı oldum, Allah izin verirse üçüncü doz aşımı da önümüzdeki günlerde olacağım.” dedi. 

“BATARSAK HEPİMİZ BATARIZ”
Kademeli normalleşme süreciyle vatandaşların rehavete kapılmaması gerektiğini işaret eden Çetindoğan, şöyle devam etti:
“Bu ülke bizim ülkemiz, batarsak hep beraber batarız. Vatandaşımız, esnafımız aşılarını olsun, hastalık bitmiş değil. Hijyen, maske ve mesafe kurallarına uymaya devam edeceğiz. TESK Başkanı Palandöken’in açıklamalarını olumlu yönde değerlendiriyorum. Ülkemizde her taraf da yangın var. Bu şekilde olmamalı, bizim gidecek başka ülkemiz yok, biz bu ülkeye sahip çıkmalıyız.”

asi-yaptirmayanlar-calistirilmasin-228579-5efbf66a3d41943795a3dd2013012776.jpgasi-yaptirmayanlar-calistirilmasin-228579-73773e99757850692e4ff24c31e28a15.jpegasi-yaptirmayanlar-calistirilmasin-228579-d2af0183608266fef3fdc72ae7c90f87.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.