Cezaları ödemeyenler kurumlarda işlem yapamayacak

Cezaları ödemeyenler kurumlarda işlem yapamayacak
ABONE OL
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında kabine toplantısı yapıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Maske ve mekan denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kumlarda yapılacak işlemler öncesi ödenmesi mecburi hale gelecektir” dedi.

ABDURRAHMAN FIRAT - Toplantının ardından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Milletimiz maske, mesafe ve temizlik kurallarına riayet etmeye davet ediyorum. Salgına maruz kalan vatandaşlarımızın, sağlık görevlilerimizin kendilerine tarif ettiği şekilde davranmaları hayati öneme sahiptir. Virüs taşıdığını bildiği halde evinde izole kalmak yerine işine giden, sokağa çıkan herkes hem yasal olarak suç işlemekte hem de büyük vebal altına girmektedir. Bu tedbirleri vatandaşımızın günlük hayatını zora sokmak için alıyor değiliz. Tüm insanlarımızın sağlığını korumaktır. Tarihteki büyük salgınların ortalama 2 yıl sürdüğünü biliyoruz. Bu krizin üstesinden hem devletin hem de vatandaşımızın üzerine düşeni yaparak gelebiliriz.” dedi.

VİRÜS TEDBİRLERİ SIKILAŞTIRILACAK

Yeni koronavirüs tedbirlerinin açıklayan Erdoğan, "Maske ve mekân denetimlerinde uygulanan cezaların bazı kamu kurumlarında yapacak işlemler öncesi ödenmiş olması mecburi hale getirilecektir. İl hıfzıssıha kurulları gerektiğinde özel tedbirler alıp uygulayabilecektir. Kafe ve restoranların denetimleri sıklaştırılacaktır. İzolasyonda olan kişilerin kurallara uyup uymadıkları daha yakından takip edilecektir. Son aşamaya gelen aşıların Türkiye'deki çalışmaları yakından takip edilmektedir. İl bazında 65 yaş üstündeki vatandaşlarımızın ulaşım saatinde sınırlama yapılabilecektir" diye konuştu.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.