Cezayir’den getirilen işçiler Aydın’daki yurtlara yerleştiriyor

Cezayir’den getirilen işçiler Aydın’daki yurtlara yerleştiriyor
ABONE OL
Cezayir'den getirilen 290 Türk vatandaşı Aydın'ın Efeler ilçesindeki Işıklı yurduna yerleştirildi.

MELEK FIRAT- Cezayir'den getirilen 449 Türk vatandaşı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında 14 günlük karantina sürelerini geçirmeleri için Aydın'daki KYK yurtlarına yerleştirildi.

 Cezayir'de yaşayan Türk vatandaşların tahliye çalışmaları sürüyor. Bu kapsamda Cezayir'den gelen 449 Türk vatandaşı, uçakla İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na getirildi. AFAD, Aydın İl Sağlık Müdürlüğü, Aydın İl Emniyet Müdürlüğü, Aydın İl Jandarma ekipleri, Kızılay görevlileri eşliğinde havaalanından alınan vatandaşlar, ateşleri ölçüldükten sonra otobüslere bindirilerek geniş güvenlik önlemleri altında Aydın'ın Efeler ve Söke ilçelerindeki KYK yurtlarına yerleştirildi. Cezayir'den getirilen vatandaşlar, 14 gün gözetim altında tutulacak.

 Cezayir’de çalışan işçilerden Ahmet Özyol, “Bu devletimizden Allah razı olsun. Bizleri ta gelip oradan aldı ve buraya kadar getirdi. Çok çok teşekkür ediyoruz. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da çok teşekkür ediyoruz. Allah ondan bin sefer razı olsun. Öyle büyük bir reis hiçbir yerde yok. En güzel şartlarda ağırlayacaklar ve bizlere bakacaklar.  Aramızda hasta olan yok. Gelene kadar herhangi bir şey olmadı ama inşallah burada da öyle bir şey çıkmaz. Evimize sağlıkla döneceğiz.” dedi.

Jandarma ekipleri, KYK çevresinde geniş güvenlik önlemi aldı. 

1-023.jpg

Uçakla İzmir Adnan Menderes Havaalanı'na getirilen vatandaşlar, ateşleri ölçüldükten sonra otobüslere bindirilerek güvenlik önlemleri altında Aydın'a ulaştı.

3-019.jpg

Maske takan ve sosyal mesafeye uygun şekilde oturan vatandaşlar, Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Meryem Yazıcıoğlu Yurdu ve Efeler Işıklı Yurduna yerleştirildi.

2-020.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.