Aydın Hedef Gazetesi'nden Zeynep Özge Çümlek'in haberine göre; En düşük emekli aylığının 16 bin 881 liradan 20 bin liraya çıkarılmasını da kapsayan Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede (KHK) Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi’nin ilk 8 maddesi, TBMM Genel Kurulu’nda kabul edildi.
Böylece 16 bin 881 lira olan en düşük emekli aylığı, yüzde 18.40'lık artışla 20 bin liraya yükseltildi. 3 bin 119 liralık zam, 1 Ocak'tan itibaren geçerli sayılacak.
CHP Aydın Milletvekilleri Süleyman Bülbül, Evrim Karakoz ve Hüseyin Yıldız, teklife ret oyu vererek sosyal medyadan tepki gösterdi.
Bülbül, "AKP ve MHP'nin emeklilere reva gördüğü bin 62 lira artırım ile 20 bin lira sefalet ücretine ilişkin 7. Maddeye red oyu verdik. Açlık sınırının altında kabul edilen emekliyi reva görülen ücreti CHP olarak reddediyoruz" ifadelerini kullandı.

Karakoz, "Emeklilere açlık sınırının altında maaşı reva gören 7. maddeye ret oyu verdik. Genel Kurul çalışmalarımız bu gece 03:00 itibariyle tamamlandı. Yarın kaldığımız yerden emeklinin hakkını, hukukunu savunmaya devam edeceğiz" sözlerini kaydetti.

Yıldız ise paylaşımında "Emekliye açlığı, yoksulluğu reva gören bu teklife ret oyu verdim" notunu düştü.






