CHP Aydın’da kongre heyecanı sürüyor

CHP Aydın’da kongre heyecanı sürüyor
ABONE OL
CHP Aydın İl Örgütü’nde mahalle delegelerinin seçilmesinin ardından ilçe kongreleri de tüm hızıyla devam ediyor.

MURAT TAN- CHP Aydın’da, 14 Aralık'ta mevcut başkan Polat Bora Mersin’in güven tazelediği Efeler kongresiyle başlayan kongre takvimi işlemeye devam ediyor. 15 Aralık’da Didim’de mevcut başkan Nurettin Koçak’ın 178 oy alarak CHP Didim İlçe Başkanı seçildiği kongrenin ardından Koçarlı’da yapılan seçimlerde de mevcut başkan Hasan Akın yeniden başkan seçildi. Bu hafta 7 ilçede daha kongre yapılacak olan CHP’de, il kongresininse 2020 yılı Şubat ayı içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

YERELDEKİ TECRÜBELER KURULTAYA TAŞINACAK

Bu hafta 19 Aralık Perşembe günü Germencik ve Yenipazar, 20 Aralık Cuma günü İncirliova ve Bozdoğan, 21 Aralık Cumartesi günü Nazilli ve Söke, 22 Aralık Pazar günüyse Kuşadası’nda yapılacak olan ilçe kongrelerinde de demokrasi şöleni yaşanmaya devam edeceğini söyleyen CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, 12 Ocak’ta Karpuzlu ilçe kongresiyle ilçe kongrelerini tamamlayacaklarını belirti. İlçe kongrelerinin ardından 3 Şubat ile 2 Mart günleri arasında il kongresini yapacaklarını belirten Çankır, kongreler sonucunda göreve seçilen kadrolarla yerel ölçekteki kazandıkları deneyimleri 37.  Olağan Kurultaya taşıyacaklarını kaydetti.

Öte yandan CHP Genel Merkezi’nin ilçe ve il kongreleri öncesinde, partililerin yararlanması için hazırladığı rehbere göre, kongrelerin üye tam sayısının salt çoğunluğunun toplanmasıyla gerçekleşmesi gerektiği belirtilirken ayrıca il ve ilçe kongre delegeleri ile kurultay delegeleri seçimlerinde yüzde 33 kadın ve yüzde 20 gençlik kotasının da uygulanması talimatı bulunuyor.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.