CHP Karacasu'da adaylar yarışacak

CHP Karacasu'da adaylar yarışacak
ABONE OL
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Karacasu İlçe Örgütünde 25 Aralık’ta yapılacak 13. Olağan Kongre öncesi adaylık yarışı başladı.

GÜLAY ÖZTEKİN- Kongreye sayılı günler kala CHP’de aday bolluğu yaşanırken emekli Milli Eğitim Müfettişi Halil İbrahim Kambak da kurucu üyesi olduğu İYİ Parti’den istifa ederek CHP saflarına katıldı. Kambak, adaylığa yeşil ışık yaktı. 

CHP Karacasu İlçe Başkanlığının 25 Aralık Çarşamba günü Büyükşehir Belediyesi Kültür Merkezinde yapılacak 13. Olağan Kongresi öncesi adaylık yarışı başladı. Uzun yıllar ilçe başkanlığı yaparak partiye emek vermiş ve tarihinde ilk kez CHP’ye belediye seçimlerini kazandıran başkan olarak tarihe geçen Cengiz Çumralı’nın adaylığıyla başlayan seçim yarışında İYİ Parti kurucu üyeleri arasında yer alan emekli Milli Eğitim Müfettişi Halil İbrahim Kambak’ın da adaylığa yeşil ışık yaktığı konuşuluyor. İYİ Parti’den istifa edip CHP’ye üye olan Kambak’ın aday olup olmayacağı ise ilerleyen günlerde netlik kazanacağı bildirildi. 

ESKİLER ORTAYA ÇIKTI
Eski Başkan Cengiz Çumralı’nın 24 Haziran seçimlerinin ardından istifası ile boşalan ilçe başkanlığı görevini emekli öğretmen Mesut Büyükgümüş devraldı. 31 Mart yerel seçimlerinin ardından istifa eden Büyükgümüş’ün yerine ilçe yönetiminden yine emekli öğretmen Ali Akar getirildi. Kongre heyecanı yaşanan CHP ilçe örgütünde seçim öncesi adaylık yarışı kızıştı. Çumralı’dan sonra Parti’de yine önceki dönemlerde ilçe sekreterliği ve eğitim sekreterliği görevlerinde bulunan emekli öğretmen Ali Tamkan ardından uzun yıllar ilçe sekreterliği görevlerinde bulunurken 2017’de partiye küsüp istifa eden emekli astsubay Halil Erdaş’ın tekrar partiye üye olup adaylığını koyması ile aday sayısı 3’e çıktı. 

ADAY OLMAM KONUSUNDA TALEP GELİYOR
Son olarak da Milli Eğitim Müfettişi Halil İbrahim Kambak’ın, kongre öncesi partisinden istifa edip CHP’ye katılması ise sürpriz oldu. Aday olup olmayacağının henüz netlik kazanmadığını ifade eden Kambak, kendisinin her ne kadar İYİ Parti’ye katılmış olsa da aslında koyu bir CHP’li ve Atatürkçü kimliği ile bilindiğini, bu yüzden yıllar önce Karacasu Lisesi’ne çıkan tayinin dahi durdurulduğunu anlattı. Bugüne kadar aktif siyasetin içinde her ne kadar yer almasa da İYİ Parti’ye de doğan bir zorunluluktan ötürü katıldığını ancak bazı nedenlerden dolayı istifa etmeyi uygun gördüğünü kaydeden Kambak,  “CHP’den aday olmam konusunda bir hayli talep var. Aday ol senin yanındayız diyenler var. O nedenle bazı arkadaşlarım aday olmam konusunda ısrar ediyor. Ancak henüz kafamda netlik kazanmış değil. Aday olabilirim de olmayabilirim de” diyerek muammalı konuştu.

chpde-adaylar-yarisiyor-140833-5b37e87ab35564cf01f298235a9c4895.jpgchpde-adaylar-yarisiyor-140833-6f1c5d72b40e238a900a9937d9544355.jpgchpde-adaylar-yarisiyor-140833-c04a59807bc924101568a3bb69ce580f.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.