CHP Karacasu'da Çumralı rakibini ezdi geçti

CHP Karacasu'da Çumralı rakibini ezdi geçti
ABONE OL
Cumhuriyet Halk Partisi Karacasu İlçe Örgütü Belediye Kültür Merkezinde 13. Olağan kongresini gerçekleştirdi.

GÜLAY ÖZTEKİN- Eski başkan Cengiz Çumralı ve eski ilçe sekreteri Ali Tamkan’ın başkanlığında iki listenin yarıştığı blok liste ile gidilen seçimde Ali Tamkan’ın oy pusulasındaki yanlışlık nedeniyle liste krizi yaşandı. Seçimden eski başkan Çumralı zaferle çıkarak bir yıl aradan sonra yeniden başkanlık koltuğuna oturdu.

Büyükşehir Belediyesine ait Kültür Merkezinde yapılan CHP Olağan İlçe Kongresi davullu zurnalı başladı. Divan başkanlığını eski il başkanı Hikmet Saatçi’nin yaptığı 13. Olağan Kongrede seçim heyecanı yaşandı. Karacasu’da 88 delegesi bulunan CHP’de 11 yıl ilçe başkanlığı yapan ve 24 Haziran seçimlerinden sonra istifa eden eski İlçe Başkanı Cengiz Çumralı ile eski ilçe sekreteri ve eğitim sekreterlerinden Ali Tamkan başkanlığında iki liste yarıştı.

KILIÇDAROĞLU AYAKTA ALKIŞLANDI

CHP Yüksek Disiplin Kurulu Üyesi Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül ve Hüseyin Yıldız, İl Başkanı Ali Çankır, İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Özdemir, Nazilli İlçe Başkanı Serkan Sevim, Kuyucak İlçe Başkanı Hüseyin Gerçekden, Karacasu eski Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı, AK Parti İlçe Başkanı Fuat Meriç, Ziraat Odası Başkanı İsa Sevinç, Şoförler Odası Başkanı Adnan Tuncer, ADD Başkanı Halil Erdaş, Baro Başkanı Sevgi Kulcu Öncü, muhtarlar ile partililer katıldı. Saygı duruşu ve istiklal marşının okunması le başlayan kongrede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun mesajı ayakta alkışlandı.

YEŞİL LİSTE İLE GİRDİ PEMBE LİSTE İLE ÇIKTI

İlçe Başkanı Ali Akar'ın faaliyet raporunu okuyup onaylanması ile devam eden kongrede blok liste ile gidilen seçimde liste krizi yaşandı. Cengiz Çumralı beyaz liste ile seçime girerken rakibi Ali Tamkan yeşil liste ile seçime girdi. Tamkan’ın adı liste başında ilçe başkan adayı olarak yazılmadığı için yapılan yanlışlık nedeniyle tüzük gereği divan başkanlığı tarafından oy pusulası kabul edilmedi. Divan Başkanı Hikmet Saatçi, yeşil olan oy pusularının yenilenmesi için saat 13.30’a kadar süre verip yanlış düzeltilmediği takdirde seçime giremeyeceğini bildirdi.

3 KEZ LİSTE BASTIRDI

Apar topar yeniden oy pusulası bastırmaya giden Tamkan’ın ikinci kez hazırlayıp getirdiği oy pusulası üzeri renkli yazılı beyaz kağıt üzerine rakibiyle aynı olduğu için yine kabul edilmedi. Tamkan koşar adımlarla üçüncü kez liste bastırmaya gitti. Seçimlere geçilmeden üçüncü kez bastırdığı pembe liste ile ancak seçime girmeyi başaran Tamkan, pembe liste partililerin diline düştü. Konuşmaların ardından seçimlere geçildiğinde delege olmadığı için oy kullanamayan Tamkan, “Bizi delege seçmedikleri için oy da kullanamıyorum” diyerek sitem etti.

HEDEFİMİZ 2023’DE PARTİMİZİ İKTİDAR YAPMAK

Yapılan seçimlerden yeniden başkan seçilen Cengiz Çumralı, “Bizlerin gelecek hayalleri kurduğum bu kent benimde örgütlü mücadeleye gönül verdiğim birlikte yaşama hayalleri kurduğum bir kenttir. 31 Mart’ta Ankara ve İstanbul olmak üzere pek çok büyükşehirde kazanan CHP’nin iktidarını bu günden itibaren geleceğe taşımak için bütün gücümüzü vereceğiz. Örgütümüzün gücüne güç katabilmek, sevgi dilini hakim kılmak, türkülerimizi hep bir ağızdan söylemek için ilçe başkanı adayıyım. Karacasu örgütü vefalıdır, emektardır. Bununla her zaman gurur duydum. 2015 Kasım seçimlerinde yüzde 41,8’lik oy oranıyla CHP’ni, Karacasu’da birinci parti olarak nasıl çıkardıysak 2023’de hedefimiz yüzde 50’nin üzerinde oy alarak partimizi yerelde ve genelde iktidar yapmak üzere yola çıkmaktır” dedi.

KAZANAN CHP OLACAK

Seçimlerin bir yarıştan çok bayrak nöbeti olduğunu vurgulayan Çumralı, “Bu bayrak nöbetinde bedeli ne olursa olsun, bu bayrağı yere düşürmeden ve leke sürdürmeden taşımak halkın için çalışacağız. CHP’ne olan sonsuz güven ve bağlılığımızla mücadeleye devam edeceğiz. Kim seçilirse seçilsin kazanan CHP olacak. Ben kazansam da kaybetsem yönetim kurulundaki arkadaşlarıma siyasette elimden geldiğince yardımcı olacağım. Partimiz için çalışacağım. Yapılacak olan bir yerel seçimlerde emanetimizi geri almak için geliyoruz. Yerelde de genelde CHP kazanacak” diyerek kongrenin hayırlı uğurlu olması temennisinde bulundu.

YÖNETİM KURULU ŞU İSİMLERDEN OLUŞTU

Kongreye 88 delegeden 53 delege katılarak sandık başına gitti. İki listenin yarıştığı sandıktan 53 delegenin 47'sinin oyunu alan Cengiz Çumralı başkanlığındaki 10 kişiden oluşan liste zaferle çıktı. Ali Tamkan 7 oyda kalırken bir oyun geçersiz çıktığı seçimden ezici bir üstünlükle yeniden seçilerek eski koltuğuna oturan Çumralı başkanlığındaki liste şu isimlerden oluştu: Ali Akar, Osman Can, Erdoğan Günenç, Hüseyin Kunak, Ayşe Kurban Ekşi, Serkan Kurt, Aysel Oyrum Yücel Özefe, Süleyman Tekin Murat Töz.

chp-karacasuda-cumrali-yeniden-baskan-142297-9e7d006cb7c1e6473fb4eaddc4a6b7ee.jpgchp-karacasuda-cumrali-yeniden-baskan-142297-0017c8fd31caf4698438417fde9ff52b.jpgchp-karacasuda-cumrali-yeniden-baskan-142297-26c0bab598a5e5e1fdc0c2b95355897d.jpgchp-karacasuda-cumrali-yeniden-baskan-142297-9416263c6ee4fd7d9175ca31b3481012.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.