CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde partisinin grup toplantısında, “Diyarbakır’da, Van’da, Mardin’de Kürtler belediye başkanı seçiyor ama siz kayyum atıyorsunuz. Bu uygulama yüzünden Kürtler daha az eşittir. Bu ülkede iktidar yanlıları eşittir, muhalifler daha az eşittir” ifadelerini kullanmıştı.

zel.jpg

"HERKES AYNI MI DÜŞÜNÜYOR?"

Aydın, konuyla ilgili açıklamasında “Kürtler diye bir kategori açtınız zihninizde, tek tip, herkes aynı mı düşünüyor? Bu türden insanları tek tipleştiren, zihninde bir hayal dünyası kurup onu dayatan, sözde üst perdeden analiz kesen saygısız yorumcuların tutumunu doğru bulmuyorum. O bahsettiğiniz kendini tanımlayan bir etnisite, içinde dindar olanı var, laik veya sosyalist eğilimleri olanı var, milli hassasiyeti olanı var, devlete öfkeli olanı var, o kadar geniş bir yelpaze ki, ezberden konuşmak için gerçekten ciddi saygısız olmak gerekir" sözlerini kaydetti.

aydindan-ozele-agir-elestiri-hepsiyle-tek-tek-konustunuz-mu-internet-426301-edf5e869f9550ed8fd872e0971c2d613.jpeg

"HER BİR İNSAN YANINDAKİNDEN FARKLIDIR"
Aydın, açıklamasının devamında şunları kaydetti: "Bu şekilde insanları zihninde kategorize ederek küçümseyen üsttenci tavrı yadırgıyorum, bu cüreti nerden buluyor bu sözde yorumcular? Ne kadar kolay değil mi, Kürtler, Aleviler, İslamcılar, Milliyetçiler şeklinde toplumu kategorize etmek? Oysa, hayatta, her bir insan hemen yanındakinden farklıdır, her bir insan kadar farklı yürünecek yol vardır, insana saygı, önce her bir insanın farklı olduğunu kabul etmekten başlar.”

Kaynak: Haber Merkezi