CHP'de mutlak butlan kararının ardından genel başkanlık görevinden ayrılan Özgür Özel'in parti kuruluş evraklarını imzalaması ve 91 milletvekilinin CHP'den ayrılarak Yeni Parti Kurucular Kurulu'na katılmasıyla birlikte Aydın'daki örgütlenme çalışmaları ivme kazandı. Gün içerisinde Aydın’daki ilçe örgütlerinden birer birer duyurulması beklenen CHP’den istifa açıklamalarının ilki Yenipazar’dan geldi. Geçtiğimiz günlerde Özel liderliğindeki Yeni Parti’nin ilçe başkanlığı binasının yerini tutarak hazırlıklara başlayan CHP Yenipazar İlçe Başkanı Abdullah Pehlivan, beraberindeki örgüt üyeleriyle birlikte CHP’den ayrıldıklarını resmen ilan etti. Mutlak butlan kararıyla birlikte yaşanan gelişmelerin CHP’de umut ve adalet siyasetini geleceğe taşıyacak bir zemin bırakmadığını belirten Pehlivan, “Yolumuz Genel Başkanımız Özgür Özel ile beraberdir” dedi.

“Bu Yalnızca Hukuki Bir Kriz Değildi”

İstifa kararını alma sebeplerine değinen Pehlivan, “Cumhuriyetin temel ilkelerini savunan, demokrat, bağımsız, hukuk devletine inanan Cumhuriyet sevdalılarının yeni bir yol açmak dışında bir seçeneği kalmazsa, bu yolu açacaklardır. İnsan bazen en zor kararlarını, vazgeçtiği için değil; inandığı değerlere sadık kalabilmek adına almak zorunda kalabiliyor. Mutlak butlan kararıyla birlikte yaşanan gelişmeler, yalnızca hukuki bir kriz değil; parti iradesini ve demokratik meşruiyeti de tartışmalı hâle getirmiş ve ne yazık ki, Cumhuriyet Halk Partisi'nde umut ve adalet siyasetini geleceğe taşıyacak bir zemin bırakmamıştır” ifadelerine yer verdi.

Chp Yenipazar Örgütü Yeni Parti’ye Geçtiklerini Duyurdu (2)

Aydın’ın taze incirinde takvim belli oldu! Kesim ve ihracat tarihleri açıklandı
Aydın’ın taze incirinde takvim belli oldu! Kesim ve ihracat tarihleri açıklandı
İçeriği Görüntüle

“Türkiye İçin Çalışmaya Devam Edeceğiz”

Yeni Parti’nin Türkiye’nin geleceği için umut taşıdığını dile getiren Pehlivan, “Birlikte mücadele verdiğim, omuz omuza yürüdüğüm tüm yol arkadaşlarımla, aynı idealler ve yoldaşlık ülküsüyle, yeni yürüyüşte yan yana olacağımızı bilmek bize güç veriyor. Ülkemizin yeniden umudu ve adalet duygusunu büyüteceğine inandığım bu yeni yürüyüşte; daha özgür, daha adil ve daha demokratik bir Türkiye için çalışmaya devam edeceğiz. Yolumuz Genel Başkanımız Özgür Özel ile beraberdir. Şu andan itibaren CHP’den istifa ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: ONUR ERKİN