Şanlıurfa ve Kahramanmaraş’ta okulları hedef alan saldırı girişimleri, Aydın’da da geniş yankı uyandırdı. Eğitim yuvalarında yaşanan güvenlik zafiyetlerine dikkat çeken CHP Aydın İl Başkanlığı, Aydın Valiliği’ne hitaben bir çağrı yayınlayarak güvenlik tedbirlerinin en üst seviyeye çıkarılmasını talep etti.

CHP’den Aydın Valiliğine dikkat çeken çağrı: “Geleceğimizi hedef alınmasın”

EGEKAF’ta kolluk kuvvetlerine yoğun ilgi
EGEKAF’ta kolluk kuvvetlerine yoğun ilgi
İçeriği Görüntüle

“İvedilikle Önlem Alınmasını Talep Ediyoruz”

CHP İl Başkanı Hikmet Saatçı imzasıyla yayınlanan bildiride, “Son günlerde Şanlıurfa ve Kahramanmaraş illerimizde okulları hedef alan saldırı girişimleri ve güvenlik zafiyeti oluşturabilecek olaylar kamuoyunda büyük bir endişe yaratmıştır. Eğitim yuvalarımızın hedef haline gelmesi asla kabul edilemez. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitim alması, devletin en temel sorumluluklarından biridir. Bu çerçevede, Aydın Valiliği başta olmak üzere ilgili tüm kurum ve kuruluşların, ilimiz genelindeki okullarda güvenlik tedbirlerini en üst seviyeye çıkarması büyük önem arz etmektedir. Bu alanların güvenliği konusunda gösterilecek en küçük zaaf, telafisi mümkün olmayan sonuçlar doğurabilir. Bu nedenle, Aydın’da benzer olayların yaşanmaması için gerekli tüm önlemlerin ivedilikle ve eksiksiz şekilde alınmasını talep ediyoruz.” ifadelerine yer verildi.
Açıklamanın sonunda ise “Bu vesile ile hayatını kaybeden evlatlarımıza Allah’tan rahmet, acılı ailelerine ve milletimize başsağlığı diliyor; yaralılara acil şifalar diliyorum.” denildi.

Muhabir: MİNE EREN