İzmir merkezli 6 ilde düzenlenen yolsuzluk operasyonunda, aralarında Buca Belediye Başkanı Görkem Duman ve eski Belediye Başkanı Erhan Kılıç’ın da bulunduğu 62 kişi hakkında gözaltı kararı verildi.
Çarpıcı İddialar Ortaya Çıktı
İzmir Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin İzmir merkezli 6 ilde eş zamanlı olarak düzenlediği operasyonda, Buca Belediye Başkanı Görkem Duman, eski Belediye Başkanı Erhan Kılıç, 3 belediye başkan yardımcısı ile çok sayıda belediye çalışanı ve firma sahibinin de aralarında bulunduğu 50 kişi gözaltına alındı. Soruşturma kapsamında yürütülen teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, belediye imkanlarının kullanılarak suç örgütü kurulduğu ve yönetildiği iddia edildi. İnşaat faaliyetleriyle ilgili süreçlerde müteahhitlerle belediye yöneticileri ve çalışanları arasında rüşvet alışverişi yapıldığı, imar işlemlerinde usulsüzlükler gerçekleştirildiği ve belediye yönetiminin bu süreçlerde aktif rol aldığı öne sürüldü.

Soruşturma Çok Yönlü İlerliyor
Soruşturma kapsamında yürütülen teknik ve fiziki takip çalışmaları sonucunda, belediye imkanlarının kullanılarak suç örgütü kurulduğu ve yönetildiği iddia edildi. İnşaat faaliyetleriyle ilgili süreçlerde müteahhitler ile belediye yöneticileri ve çalışanları arasında rüşvet alışverişi yapıldığı, imar işlemlerinde usulsüzlükler gerçekleştirildiği ve belediye yönetiminin bu süreçlerde aktif rol aldığı öne sürüldü. Ayrıca belediye iştiraklerine ait kredi kartları, banka hesapları ve araçların kişisel harcamalar ile konaklamalarda kullanıldığı, belediye hakkında haber yapan veya sosyal medyada paylaşımda bulunan kişilerin darp edildiği, fiilen çalışmadıkları halde bazı kişilere kamuoyunda bankamatik personel olarak bilinen yöntemle maaş ve çeşitli ödemeler yapıldığı iddialar arasında yer aldı. 62 şüpheli hakkında gözaltı kararı verilirken, operasyon kapsamında şu ana kadar 50 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Soruşturmanın çok yönlü olarak sürdürüldüğü öğrenildi.





