CHP’li Bülbül: Baraj ihalesi nasıl yapıldı?

CHP’li Bülbül: Baraj ihalesi nasıl yapıldı?
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Aydın’da yapılması planlanan Sarıçay Barajını Meclis gündemine taşıdı. Bülbül, idarelerin keyfiyeti ile açık ihale usulü rafa kaldırıldığını ifade etti. 

HABER MERKEZİ- Baraj ihalesinin nasıl yapıldığını soran Bülbül, “Sarıçay Barajı gibi kamuya maliyeti yüzlerce milyon TL’yi bulan bir tesisin ihalesinin şeffaf bir şekilde ilanlı ve katılıma açık olarak yapılmasından Aydın ve Türkiye kazançlı çıkacaktır” dedi. 

“AÇIK İHALE SÜRECİ RAFA KALDIRILMIŞTIR”
Bülbül sözlerine şöyle devam etti: “Aydın'da tüm finansmanı Aydın Büyükşehir Belediyesi ve ASKİ tarafından sağlanmakla birlikte, yapımının icrası DSİ Genel Müdürlüğünce gerçekleştirilecek olan Sarıçay Barajı inşaatının ihalesi Kamu İhale Kanunu’nun 21’inci maddesinin (b) bendi uyarınca gerçekleştirilmiştir. 4734 sayılı Kanun kapsamındaki idarelerce yapılacak ihalelerde öncelikle açık ihale usulünün esas alınacağı, diğer ihale usullerinin Kanun’da belirtilen özel hallerde kullanılacağı belirtilmiştir. Bu düzenlemeyle birlikte idarelere geniş bir takdir yetkisi verilmiş; fakat idarece belirlenecek durumların hangi kriter ve ölçütlere göre değerlendirileceği belirtilmemiştir. Daha doğrusu, idarelerin keyfiyeti ile 4734 sayılı kanunda asli ihale yöntemi olarak tarif edilmiş olan açık ihale usulü rafa kalkmıştır.”

Bülbül,  meclise soru önergesi sundu.  


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.