CHP’li Bülbül’den eğitim sistemine eleştiri

CHP’li Bülbül’den eğitim sistemine eleştiri
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, LGS’deki düşüşü Meclis’e taşıdı. “Başarısızlığın sorumlusu öğrenciler ya da aileleri değildir” diyen Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi

(ALPER ŞENDERE) CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk’un yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi. Bülbül, önergeyle ilgili yaptığı açıklamada başarısızlığın sonucunun eğitim sisteminin bir sonucu olduğunu söyledi. Her bakan döneminde birkaç defa değiştirilen, çocukları öğrenmeye ve araştırmaya değil adeta yarışa yönlendiren sistemlerin kökünden değişmesi gerektiğini ifade eden Bülbül, “LGS özelinde ele aldığımızda açıklanan sınav sonuçları iktidarın başarısızlık karnesidir. Bu tablo karşısında utanması gereken adeta yarış atına çevirdiğimiz çocuklarımız değil, 16 yıllık eğitim karnesi zayıflarla dolu olan iktidardır” dedi.
 “LAİK, BİLİMSEL VE ÖZGÜR EĞİTİMDEN VAZGEÇİLDİ” 
Açıklamasında, “Bütün karanlığıyla ortada duran enkaz, ‘Dininin, dilinin, beyninin, ilminin, ırzının, evinin, kininin, kalbinin davacısı bir gençlik’ yaratmak uğruna laik, bilimsel ve özgür eğitimden vazgeçenlerin eseridir” diyen Bülbül, “Bugün bizzat okullarımızın kendisi yaratıcılığın ve özgünlüğün karşısında yer almakta, liyakat esasına göre değil, partizanca seçilen ve yetiştirilen kadrolar bireyin gelişmesine özgür düşüncenin yerleşmesine set çekmektedir. Mevcut sistem; sosyal adalet ve fırsat eşitliğini yok eden, okur yazarlığı bitiren, ezber üzerine kurulu, imam hatip liselerine girişi neredeyse zorunlu turan, öğrencilerin geleceklerinden kaygı duymasına neden olan bir sistemdir” ifadelerini kullandı.


“CEMAATE AKTARILAN PAY GİZLENİYOR”
CHP’li Bülbül açıklamasının devamında “İktidarları döneminde Milli Eğitime bütçeden en fazla payı aktarmakla övünenler, eğitimin içeriğine, niceliğine ve niteliğine değil, bina, onarım ve cemaatlere aktarılan devasa payı kamuoyundan gizlemektedirler. Bundan dolayıdır ki Milli Eğitim Bakanlığı bütçesinden eğitim yatırımlarına ayrılan pay %17,18 iken, 2019 yılında bu oran % 4,88’e düşmüştür. Dünya Ekonomik Forumu’nun yayımladığı “Eğitim Kalitesi 2018” raporuna göre, Türkiye 137 ülke arasında 99. Sırada yer almaktadır” ifadelerine yer verdi.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.