CHP'li Çankır'dan AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli'ye eleştiri

CHP'li Çankır'dan AK Parti İzmir İl Başkanı Sürekli'ye eleştiri
ABONE OL
CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu'na yönelik ADÜ akademik yıl açılış töreninde gerçekleşen hareketi savunduğunu ileri sürdüğü AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi eleştirdi.

MURAT TAN- Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu'na yönelik Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) akademik yıl açılış töreninde gerçekleşen hareketi savunduğunu ileri sürdüğü AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli'yi eleştiren CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, “Bu tavır AK Parti'nin kadına ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin bakış açısının tezahürüdür” ifadelerini kullandı. 

“GÜNDEM DEĞİŞTİRME İSTEKLERİNİ ANLIYORUZ” 

AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli’nin İzmir'de CHP’nin Büyükşehir Belediye Başkanları toplantısının ardından yerel gazetelere talihsiz açıklamalar yaptığını söyleyen CHP Aydın İl Başkanı Çankır, “AK Parti İzmir İl Başkanı Kerem Ali Sürekli mesnetsiz ifadeleri ile Aydın Büyükşehir Belediye Başkanımız Özlem Çerçioğlu'na yapılan seviyesizce hareketin savunucusu olmuştur. Bu tavır AK Parti'nin kadına ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine ilişkin bakış açısının tezahürüdür. Yerel seçimlerde aşama kaydedemedikleri İzmir ve Aydın gibi kentlerimizde belediyelerimize yönelik gerçekleştirilen yetki gasplarını ve başarısızlıklarını örtbas etme amaçlı gündem değiştirme isteklerini anlıyoruz. Ancak; kadın bir siyasetçiye yönelik yapılan bu davranışı onaylamalarını ve savunmalarını anlayamıyoruz” dedi. 

“GAYRETLERİNİZ BOŞADIR”

“İzmir gibi çağdaş bir kentte bu denli bağnaz düşüncede olabilecek bir İl Başkanı'nı milletin takdirine bırakıyoruz” diyen Çankır, “Mustafa Savaş'ın yaptığı sorumsuzca davranışın akabinde Sayın Büyükşehir Belediye Başkanımızın bir tavır göstermemesini tepkisizlik olarak savunma biçimine dönüştürme gayretleriniz boşadır. O anda tepki göstermemesi çağdaş Türk kadınına yakışan nezaketindendir, asaletindendir. Bu nedenle AK Parti İzmir İl Başkanı'na tavsiyemiz, kamuoyunun önünde gerçekleşen ve tüm Türkiye tarafından kınanan bu olayın savunuculuğunu yapmak değil, yaşadığı kente yakışan bir birey olarak kim tarafından yapılırsa yapılsın hamaset siyasetini bir kenara bırakarak, kadınların kamusal alandaki yerini ve toplumdaki saygınlığını artıracak davranışlarda bulunmasıdır” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.