CHP’li Delegeden Baydar’a adaylık tepkisi; “Yeniden aday olmasına karşıyız!”

CHP’li Delegeden Baydar’a adaylık tepkisi; “Yeniden aday olmasına karşıyız!”
ABONE OL
CHP’nin Aydın’daki tanınmış isimlerinden olan Efeler Mahallesi Delegesi Selahattin Fırat, bir süredir ön seçim çağrısında bulunarak yeniden aday olacağı sinyalini veren CHP önceki dönem Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar’a tepki gösterdi. 

(MURAT TAN) -ÖZEL HABER-   CHP’de yaklaşan Genel Seçimler öncesinde parti içinde ön seçim talebi yüksek sesle dillendirilmeye başlarken, Milletvekili Adaylığı Listesi’nde yeni isimlere yer verilmesine dönük beklenti de iyice açığa çıktı. Parti üyelerinin tamamının oy kullanacağı şekilde yapılacak ön seçimi destekleyen CHP’nin Efeler Mahallesi Delegesi Selahattin Fırat, partide üç dönem milletvekilliği yapan Prof. Dr. Baydar gibi isimlerin yerine aday listesinde seçmeni kucaklayacak kişilerin olması gerektiğine dikkati çekti. 

“BAYDAR PARTİMİZE SIRTINI DÖNDÜ”  

Konuyla ilgili açıklamasında, bir önceki genel seçim sürecinde Prof. Dr. Baydar’ın yeniden aday gösterilmeyince başka partilere göz kırptığını savunan Fırat, “Metin Lütfi Baydar’ı Aydın’dan üç dönem meclise gönderdik. Ondan sonra aday gösterilmeyince partimize sırtını döndü, başka partilere göz kırpmaya başladı. Şimdi tekrar gelecek ve ben yine adayım diyecek. Yok böyle bir şey. Böyle bir durumu asla kabul etmiyoruz. Artık taze kana ihtiyaç var. Köhneleşmiş insanlarla bir yere gelemeyiz. Yeni insanlarla yeni kafalardan oluşan ve daha çağdaş görüşe sahip adayları sıralamaya koymamız lazım. Adam mecliste üç dönem görev yapmış, artık beklentisi ve heyecanı da yok. Yeni insanlarda topluma faydalı olacak daha fazla düşüncelerin hasıl olacağı da ortadadır. Yapacakları işleri daha iyi irdelerler. Bize böyle insanlar lazım. Benim fikrim bu yöndedir. Denenmişleri denemeyelim. Delege değil üye sistemiyle ön seçim yapılsın. 

baydar-cirkin-saldiriyi-lanetledi-102836-12be159abfdd947a42d353ca212caf21.jpgchpli-delegeden-eski-vekil-baydara-adaylik-tepkisi-yeniden-aday-olmasina-karsiyiz-291138-942f8835336201e117afa9ac7ce17a95.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.