CHP’li Kemerci 1 Mayısı kutladı

CHP’li Kemerci 1 Mayısı kutladı
ABONE OL
Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Belediyesi Meclis Üyesi Altan Kemerci, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nın bayram değil mücadele günü olduğunu söyledi.

AYŞE AKTAŞ - Cumhuriyet Halk Partisi Efeler Belediye Meclis Üyesi Altan Kemerci sosyal medya hesabından, 1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı’nı kutladı. CHP’li Kemerci yazısında,”1 Mayıs İşçi ve Emekçiler Bayramı, 1886'lardan bugüne bu uğurda mücadele verenlere saygı günüdür, işçi ve emekçiler tarafından dünya çapında kutlanan, birlik, dayanışma ve haksızlıklarla mücadele günüdür. Tüm meydanlarımız işsizler, köylüler, öğrenciler; işçilerle bütünleşti, sınıfla omuz omuza kavga ettiler bu hakkı söke söke kazanırken, egemenleri dize getirirken bir mücadele verdiler. Daha atılacak birkaç adım daha var. O sebeple bu bir bayram değildir, bu bir mücadele günüdür. İşçi sınıfını tek bayrak altında, tek hedef doğrultusunda tek vücut olarak birleştirecek, kapitalizme karşı mücadele olacak bir işçi bayramı günü arzusu oldukça eskidir. Dünya üzerindeki pek çok ülkede, resmî tatil olarak kabul edilmektedir. Türkiye'de ilk kez 1923'te resmi olarak kutlanmıştır” dedi.

Kemerci, insanların aydınlanmalarını; düşüncelerini özgürleştirmelerini, seçimlerini daha doğru ve bilinçli şekilde yapmaları gerektiğini ifade ederek, "Emek en yüce değerdir. Toplumun her kesiminde üreten geliştiren işçilerimizin; proletarya sınıfının ve tüm emekçi insanların mücadele günü kutlu olsun. Maskesiz, yine meydanlarda 1 Mayıslarda kavuşmak dileğiyle” ifadelerini kullandı.


 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.