Sosyal medya hesabından açıklama yapan Sevim, AK Parti’nin siyasi hesaplarını CHP’den gelebilecek istifalar üzerine kurduğunu öne sürerek, bunun millet iradesine aykırı bir yaklaşım olduğunu savundu.

“Millet İradesine Karşı Operasyon Girişimidir”

AK Parti Aydın İl Başkanı Mehmet Erdem’in, Büyükşehir Belediye Meclisi’nde AK Parti grubunun önümüzdeki süreçte büyümeye devam edeceği yönündeki değerlendirmesine tepki gösteren Sevim, “Görünen o ki AKP il başkanı bütün siyasi hesabını CHP’den “Görünen o ki AKP il başkanı bütün siyasi hesabını CHP’den gelecek istifalara bağlamış durumda. Anlaşılan yıllardır Aydın halkının AKP ye yetki vermemiş olmasını bir türlü sindirememiş ki seçmenin ortaya koyduğu iradeyi sandıkta değil, kulislerde değiştirmeyi umut ediyor. Ancak unuttuğu bir gerçek var, halkın vermediği çoğunluğu siyasi transferlerle elde etmeye çalışmak başarı değil, millet iradesine karşı operasyon girişimidir. Aydınlıların tercihini yok sayarak partinize katılacak meclis üyeleri üzerinden hesap yapmak, sizi Aydın halkının gönlünde iktidar yapmaz. Siz de yıllardır siyasetin içindesiniz sn Erdem Çok iyi bilirsiniz ki kendi seçmenine, kendi partisine ve kendi davasına hayrı olmayanların size de hayrı dokunmayacaktır. Bu nedenle umudunuzu istifa edeceklerde değil, halka sunacağınız projelerde ve hizmette aramanızı tavsiye ediyorum. Eğer gerçekten Aydın için bir hedefiniz varsa, önce kendi siyasi ittifaklarınızın sorumluluğunu üstlenin. Madem halkın iradesini gasp ederek sizin iradenizin altına sığınan Özlem Çerçioğlu ile birlikte yol yürümeyi tercih ettiniz, onu destekleyin, çalıştırın ve hizmet ürettirin. Belki o zaman yıllardır kazanamadığınız Aydın’da seçmenin güvenini yeniden kazanma fırsatı bulabilirsiniz” dedi.

“Siz Umudunuzu İstifalara Bağlayabilirsiniz”

AK Parti’nin halkın sandıkta ortaya koyduğu iradeyi kabul etmek yerine siyasi mühendislik hesapları yaptığını öne süren Sevim, “Bugün de yıllardır yaptığınız gibi, halkın sandıkta ortaya koyduğu iradeyi kabul etmek yerine siyasi mühendislik hesapları yapıyorsunuz. Ancak unutmayın, halkımız iradesinin masa başında şekillendirilmesine izin verecek bir halk değildir. Sayın Erdem Türk milleti iradesine sahip çıkmasını bilir. Ne kadar hesap yaparsanız yapın, ne kadar siyasi operasyon denerseniz deneyin, milletin sandıkta ortaya koyduğu iradenin üzerinde hiçbir güç yoktur. Çünkü iktidarın gerçek sahibi siyasetçiler değil, millettir. Son sözü de her zaman millet söyler. Siz umutlarınızı istifalara bağlayabilirsiniz. Biz ise umudumuzu halka, demokrasiye ve milletin vicdanına bağlamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Onur Erkin