CHP’li Yıldız, “Bıçak, vatandaşın sırtına dayanmış durumda”

CHP’li Yıldız, “Bıçak, vatandaşın sırtına dayanmış durumda”
ABONE OL
CHP Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, ilçe ziyaretlerini sürdürüyor. Ziyaret ettiği ilçelerde pazarı da gezen CHP’li Yıldız, esnafı ve vatandaşı dinliyor. 

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Hüseyin Yıldız, ilçe ziyaretlerine devam ediyor. Gittiği ilçelerde pazarı da dolaşan CHP Milletvekili Yıldız, pazarcı esnafı ve vatandaşlarla sohbet ediyor. Söke ve Çine’de çeşitli ziyaretler yapan CHP’li Yıldız, iki ilçede de pazarı gezdi. Pazar ziyaretleri sonrasında basın mensuplarına açıklamalar yapan  Yıldız, Esnaf da tüketici de dertli durumda. Aydın bildiğiniz gibi tarım kenti olduğu için pazarları genelde ucuz olur. Buna rağmen tüketici de alım gücü yok” ifadelerini kullandı.

 

CHP’li Hüseyin Yıldız’ın açıklamaları şöyle: "Söke ve Çine ilçemizde pazarları ziyaret ettik. Geçtiğimiz hafta Didim pazarını gezmiştim. Gördüğüm manzara gerçekten çok acı. Aydın tarım kenti olmasına rağmen üreticinin girdi maliyetleri arttığı için çiftçi üretim yapmaktan çekiniyor. Ürününü pazarda satan esnaf, maliyetlere göre bir fiyat belirleyerek satış yapıyor. Eskiden 7 liraya mazot alan üretici şimdi 14 liraya alıyor. Haliyle maliyetler arttığı için satış fiyatı da artmış durumda.  Vatandaşın alım gücü gerçekten bitmiş halde."

Pazarcılar, “Biz önceden 3’er 2’şer kilo sebze satıyorduk, şimdi taneye düştü” diyor. Bu durum tüm Türkiye’de böyle. Asgari ücretle 4 kişilik bir aile, evi kira ise nasıl geçinecek? Elektrik ve doğalgaza gelen zamları biliyorsunuz. Emeklilik maaşının da asgari ücretin de bu koşullarda daha da artması gerekmektedir. Bıçak vatandaşın sırtına dayanmış durumda. Bugün insanlar geçinemiyor, mutlu değiller. Bunun tek sorumlusu da bu hükümet. Ben sizler aracılığınızla hükümete seslenmek istiyorum. Türkiye’yi 20 yıldır siz yönetiyorsunuz ve ekonominin geldiği son nokta ortada. Hemen seçim kararı alın ve sandığı milletin önüne koyun. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum