ÇİÇEK GİBİ DİVAN

ÇİÇEK GİBİ DİVAN
ABONE OL
Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 2019-2024 yılı ilk meclis toplantısı yapıldı.

(MURAT TAN) Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin 2019-2024 döneminin ilk meclis toplantısı yapıldı. 49 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı toplantıya meclis divan katibi üyelerinin tamamının kadın üyelerden seçilmesi damga vurdu. 

Mecliste çoğunluğu elinde bulunduran Millet İttifakı’nın CHP’li ve İYİ Parti’li meclis üyelerinin tam kadro katıldığı 2019-2024 döneminin ilk meclis toplantısına Cumhur İttifakı’nın AK Partili Kuşadası ve Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi Mustafa Aydın ise mazereti nedeniyle katılmadı.  

“AYDINIMIZA HAYIRLI OLMASINI DİLİYORUM” 

Göreve yeni seçilen belediye başkanlarının tam kadro hazır bulunduğu toplantının açılış konuşmasını yapan Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, "Göreve yeni seçilen belediye başkanlarımızı ve meclis üyelerimizi tebrik ediyorum. Aydınımıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum. Seçimler bitti artık hepimiz birlikte Aydın için çalışacağız" dedi. Geçtiğimiz dönemdeki meclis toplantılarında olduğu gibi bu dönemdeki meclisin ilk toplantısında da hızlı kararlar alınması noktasında aceleci davranan Başkan Çerçioğlu, zaman zaman yüksek tondan bazı ikaz ve hatırlatmalarda bulunmayı da ihmal etmedi. 

DİVAN’DA KADINLAR SÖZ SAHİBİ

Divan katibi üyelerinin tamamının kadın üyelerden seçildiği mecliste yeni dönemde Başkan Çerçioğlu ile birlikte kadınların söz sahibi olacak olması toplantıdaki meclis üyelerinden de takdir topladı. Partilerin grup sözcülerinin konuşmalarının ardından kapalı oylamayla yapılan seçimlerde meclis divan katibi üyeliklerine; Ayşe Özdemir, Yasemin Gürsoy, Semra Yücel, Fatma Tabak, Hatice Kurban seçildi. 

BAŞKAN VEKİLLERİ BELLİ OLDU

Oylama sonucunda Meclis Başkan vekilliklerineyse Evrim Karakoz ile Cihan Demirel seçildi. Encümen üyelerinin belirlenmesinin ardından meclis ihtisas komisyonlarına CHP'den 3, AK Parti'den 2, MHP'den 1 ve İYİ Parti'den de oy birliğiyle 1'er isim seçildi. Toplamda 49 gündem maddesinin görüşülerek karara bağlandığı Aydın Büyükşehir Belediyesi Meclisi'nin ikinci oturumunun 18 Nisan Perşembe günü yapılması kararlaştırıldı. 

CHP’Lİ ÜYELER

Özlem Çerçioğlu'nun başkanlığında toplanan Büyükşehir Belediye Meclisi'nin 2019-2014 dönemi ilk toplantısında, Millet İttifakı çatısı altında 32’si CHP’li, 12’si İYİ Partili, Cumhur İttifakı çatısı altındaysa 24 AK Partili ve 13 MHP’li üye yer aldı. 

Aydın Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanlarının doğal üye olarak yer aldığı Büyükşehir Belediye Meclisi’ndeki CHP’li isimler; Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, Barış Altıntaş, Adnan Bosnalı, Ayşe Özdemir, İlhan Gönendi. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel, Evrim Karakoz, Gürol Turhan, Mustafa Bülent Bakırlı. Söke Belediye Başkanı Levent Tuncel, Hatice Kurban, Mehmet Arif Ceylan, Yasemin Gürsoy, Faik Polat. Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Celalettin Erol, Ahmet Yılmaz, Yusuf Deveci. Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer, Mehmet Utku Şahin, Hasan Yörük. Germencik Belediye Başkanı Fuat Öndeş, Murat Karabulut. Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, Mustafa Kırcalı. Yenipazar Belediye Başkanı Yüsran Erden, Malik Ercan. Bozdoğan, Mehmet Mükremin Semercioğlu. Nazilli, Ulvi Yıldırım Karaman, Fatih Pehlivan. İncirliova, Murat Gören ve Kuyucak, Atıf Yıldız’dan oluştu. 

AK PARTİLİ ÜYELER 

AK Parti’de ise Bozdoğan Belediye Başkanı Ufuk Altıntaş, Ali Erkut, Nazif Türköz. Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, Mehmet Çakmak, Mustafa Arı. Çine’de Mutlu Menderes Eşiyok. Didim’de Ramazan Özalp. Efeler’de Neşe Menderes. İncirliova’da Levent Güleçyüz. Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan,  Ahmet Bahri Erdel ve Adnan Akdağ. Köşk Belediye Başkanı Nuri Güler, Halil Koçyiğit ve Alim Öztürk. Kuşadası’nda Tacettin Özden ve Mustafa Aydın. Kuyucak Belediye Başkanı Metin Ertürk, Halit Boran ve Mehmet Güler, Nazilli‘de Bülent Sayar. Söke’de Hatice Uzel Çakar. Sultanhisar’da Mustafa Çınar.

MHP’Lİ ÜYELER

MHP’de ise Karpuzlu Belediye Başkanı Hilmi Dönmez, Yüksel Deveci ve Hasan Nargiz. Karacasu Belediye Başkanı Zeki İnal, Mehmet Erikmen ve Mehmet Osan. Efeler’de Kazım Payza. Söke’de Mustafa Bakırcı. Nazilli’de Mustafa Akkaya. İncirliova’da Hüdai Gönülaçar, Şevki Can. Germencik’te Halit Germen ve Didim’de Eda Yücel İlhan.

İYİ PARTİLİ ÜYELER

İYİ Parti’de de Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, Kadir Mutlu ve Soner Yelkovan. İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya, Fatma Tabak. Efeler’de Semra Yücel. Germencik’te Mehmet Çondur. Kuşadası’nda Hayati Atlı. Sultanhisar’da Cihan Demirel. Yenipazar’da Kıvanç İşbilen. Koçarlı’da Mevlüt Şahinci ve Köşk’te Haydar Tunç’tan oluştu.


 

aydin-kadinlara-emanet-101797-6aad8b4e8bdbb0f3fa88d1d2b7651470.jpegaydin-kadinlara-emanet-101797-226d1c8b4e27f8fd0189ffb35fa4197d.jpegaydin-kadinlara-emanet-101797-917d88ea775545ecfcb0cf99026aa66c.jpegaydin-kadinlara-emanet-101797-119332267a8449ebfb501d9910bdc858.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.