Çiftçi primlerinin ödemesi öne çekilmeli

Çiftçi primlerinin ödemesi öne çekilmeli
ABONE OL
Koronavirüs salgınından dolayı pek çok sektör etkilenirken sebze ve meyve  esnafı  zor durumda kaldı.

AYŞE AKTAŞ - Çiftçinin de zor bir süreçten geçtiğini söyleyen Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü,”Biz ziraatçılar ve çiftçiler üretmezsek dünya aç kalır “ dedi.

Tüm Türkiye’de etkisini hızla gösteren Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan kornavirüsü hayatı durma noktasına getirdi. Pek çok sektörün yanı sıra çiftçiyi de de zor durumda bırakan salgın için her geçen gün tedbirler alınmaya devam ediliyor. Nazilli Ziraat Odası Başkanı Necdet İzgü ise konuyla alakalı, ”Biz ziraatçılar ve çiftçiler olarak tüm önlemlerimizi aldık ”dedi.

‘ÇİFTÇİLERİMİZ ÇALIŞTIKLARI ALANLARDA TÜM TEDBİRLERİ ALDI’
Şuan 65 yaş üstü çiftçilerin valilikten izinlerle tarla ve bahçelerinde çalışabildiklerini söyleyen Başkan İzgü,”Biz ziraatçılar, çiftçiler olarak üretmezsek dünya aç kalır, insanlar aç kalır, hayvanlar aç kalır onun için bizim daha dikkatli olmamız lazım üretimi kasmamak için tüm bu ziraat da çalışanların nakliyelerinde, çalıştıkları yerlerde olsun gerekli tedbirleri alıyoruz ve tüm muhtarlıklara bildirdik şuan 65 yaş üstü çiftçilerimiz ise arazide çalışmak için valiliklerden izin alarak çalışıyorlar. Köyün dışına çıkmadan gerekli tedbirleri alıyorlar. Ulusal olan bu sorununun, bu salgın hastalığın tüm tedbirlerini alarak inşallah en kısa zamanda kurtuluruz. Çiftçilerimiz olsun tüm vatandaşlarımız olsun kalabalık yerlere girmemelerini, evlerinden mecbur olmadıkça çıkmamalarını devamlı söylüyoruz. Köylerde misafirliklere gitmesinler ve misafir kabul etmesinler. Kendi karantinamızı oluşturursak bu süreci geçirmeyi temenni ediyoruz” diye konuştu.

‘ÇİFTÇİLERİMİZİN PRİMLERİNİN EN KISA ZAMANDA ÖDENMESİNİ BEKLİYORUZ’
Kurulan pazarların açılmasında yaşanan sıkıntılardan dolayı da sıkıntılar yaşandığını söyleyen İzgü,”Üreticimiz bölgesel olarak bakacak olursak elinde mahsulü yok şuan. Tüm ürünleri sattık hasat ettik Nazilli olarak düşünecek olursak. Sadece arazilerin dikim, bakım, onarım toprak işleme gibi çalışmalarımız devam ediyor. Tabi ki pazarda sorunlar var. Hayvansal gıdalar olsun ve diğer gıdalarda olsun. Bunlarda Pazar tedbirleri alınarak pazarcı esnafı ürününü satmaya devam ediyor. Şuan için öncelikli olarak çiftçilerimiz masraf ettiği için desteklerin, pamuk primleri olsun, zeytinyağı primlerinin olsun bir an önce ödenmesi ve çiftimiz bu masraflarını karşılayabilmesi için bu primlerin öne çekilip çiftçiye ödenmesini bekliyoruz. Çünkü bir yere gidip para kazanamıyorlar şuan için bu primler ödenirse çiftçimiz biraz daha rahat edecektir” dedi.

Çilek üreticisinin ise virüs salgınından etkilendiği konusuna değinen İzgü,”Şehirler arası nakliyede sorun olduğu için çilek üreticisi de sıkıntı yaşadı. Soğuk havalı tırlarla tüketim olan yerlere bir an önce ulaştırılması lazım. Çok çabuk bozulan bir meyve olan çileği zarar görmemesi ve üreticinin de zarar etmemesi lazım” dedi.
 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.