Çiftçiler üretmek için sokağa çıkmak zorunda 

Çiftçiler üretmek için sokağa çıkmak zorunda 
ABONE OL
Aydın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, 65 yaş ve üstü üreticilerin sokağa çıkmama gibi bir şanslarının olmadığını söyledi. 

KIYMET SARIYILDIZ - Dünyanın topyekûn mücadele ettiği koronavirüse karşı bir çok önlem alındı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında yayınlanan genelge ile Türkiye’de 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağa çıkması yasaklandı. Yasağı değerlendiren Aydın Ziraat Odası Başkanı Mehmet Kendirlioğlu, üreticilerin bu yasaktan olumsuz etkilenebileceğini söyledi. Üretim olmadığı takdirde rafların boşalacağını ifade eden Kendirlioğlu, çiftçinin üretmek zorunda olduğunu ifade etti.
 
“RAFLARIN BOŞ KALMAMASI İÇİN BİZLER ÜRETMEK ZORUNDAYIZ”

Yaşanan bu kötü dönemde yerel üretimin öneminin gözler önüne serildiğini söyleyen Kendirlioğlu, rafların boşalmaması için çiftçilerin üretmesi gerektiğine değindi. Üreticilerin de bu virüsten olumsuz etkilendiğini belirten Kendirlioğlu, “Dünya şuan koronavirüs diye bir belayla mücadele ediyor. Biz de üreticiler olarak bundan etkileniyoruz. Çünkü aynı gemide yaşıyoruz. Olaya ülke olarak değil dünya olarak bakmamız gerektiğini düşünüyorum. Çin’de çıkan virüsün dünyaya nasıl etki ettiğini görüyoruz. Aydın sokaklarını da görüyorsunuz hayat durma noktasında. Bu da çok temenni ettiğimiz bir şey değil. Ancak biz üreticiler ve çiftçiler olarak eve kapanmamız mümkün değil. Biz eve kapanamayız. Bizim sokağa çıkma yasağı gibi, kendimizi izole etme gibi bir şansımız yok. Biz üretmek zorundayız. Biz üretirsek raflar dolu kalacak." dedi.

65 YAŞ ÜSTÜ ÇİFTÇİNİN ÜRETİM YAPMASI LAZIM
İnsanlar bu tür durumlarda gıdaya hücum ettiğinin altını çizen Kendirlioğlu, "Raflarda gıda maddeleri boşalıyor. O gıdaları da bizler üretiyoruz. O rafların boş kalmaması için bizler üretmek zorunda olduğumuzu biliyoruz. Yerel de üretimin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha görmüş olduk.  Sağlık için insanların yemesi gerekiyor. Bu yüzden üretim yapmamız gerekiyor ama yaşadığımız bir sıkıntı var. 65 yaş ve üstü vatandaşların sokağın çıkmamasıyla ilgili tedbirleri biz de katılıyoruz. Ancak bizim 65 yaş ve üzeri çiftçimiz var. Bu konuyla ilgili sıkıntılarımızı gerekli yerlere bildirdik. Çiftçilik diğer meslekler gibi değil bir tecrübe gerektiriyor. O kişinin muhakkak tarlada olması gerekiyor” dedi.
 

ciftciler-uretmek-icin-sokaga-cikmak-zorunda-155149-ff500a76576e50ff1486b40235ad6fcb.jpg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.