Söke Ovası Sulama Birliği yöneticileri ile yaptıkları görüşmede, daha önce saniyede 10 metreküp olarak verilen suyun 18 Haziran Perşembe gününden itibaren 35 metreküp olarak verilmeye başlanacağını belirten Söke Ziraat Odası Başkanı Mustafa Tanyeri, alınan kararın üreticiler açısından önemli olduğunu ifade etti.

Çiftçinin Beklediği Haber Geldi! Söke’ye 35 Metreküp Su Verilecek (3)

Ayçiçeği ekimi için hazırlıklar başlayacak

Başkan Tanyeri, Söke Ovası’nda buğday hasadının tamamlandığını belirterek, buğday kaldırılan alanlara ayçiçeği ve silajlık mısır ekileceğini söyledi.

Tanyeri, “Ayçiçeği ekimi için arazilerin hazırlanması gerekiyor. Yaklaşık 150 bin dekar ayçiçeği üretimi yapılacak. Buğday yerlerine ekilecek olan ayçiçeği yerinin hazırlanması gerekiyor. Önce tav suyu yapılacak, daha sonra tarlalar işlenip ayçiçeği ekimi için hazır hale getirilecek. Söke Ovası’nda suya ihtiyaç var” dedi.

Çiftçinin Beklediği Haber Geldi! Söke’ye 35 Metreküp Su Verilecek (1)

Suyun bir bölümü Menderes’e verilecek

Azmak ve Menderes yatağında su bulunduğunu ancak bunun yeterli olmadığını ifade eden Tanyeri, Sulama Birliği tarafından Söke Ovası’na verilecek saniyede 35 metreküp suyun 20 metreküpünün sulama kanallarına, 15 metreküpünün ise Menderes Nehri yatağına bırakılacağını kaydetti.

Kaynak: HABER MERKEZİ