Çiftçinin beklentisi karşılandı

Çiftçinin beklentisi karşılandı
ABONE OL
İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan hububat alım fiyatlarının hem çiftçi hem sanayici hem de tüccar tarafından olumlu karşılandığını belirtti.

GÖKHAN DÜZYOL- Hububat alım fiyatlarının hasat başlamadan açıklanmasının üreticinin mağduriyet yaşamaması açısından büyük önem taşıdığına işaret eden İncirliova Ziraat Odası Başkanı Ali Kaykı, "Fiyatın hasat öncesinde açıklanması çok olumlu ve doğru bir karar" dedi. Kaykı, fiyatların, çiftçinin beklentisinin üzerinde açıkladığını söyledi. Bazı üretici örgütlerinin ton başına 2 bin 200 lira alım fiyatı talep ettiğine işaret eden Kaykı, açıklanan ton başına 2 bin 250 liralık fiyatın da bu talebin üzerinde olduğunu belirtti.

 

"FİYATLAR MAKUL"
Açıklanan ton başına 2 bin 250 liralık fiyatın, gayet makul olduğuna işaret eden Kaykı, "Çiftçi, sanayici ve tüccarın yüzde 80-90'ı fiyatın bu civarda olmasını talep ediyordu. Ortak beklenti bu şekildeydi. Bence bu fiyatla orta yol bulunmuş oldu. Hem çiftçi hem sanayici hem de tüccarın beklentisine uygun fiyat açıklandı. Bu çok doğru bir fiyat oldu." diye konuştu.

 

Kaykı, açıklanan fiyatın dünyadaki piyasa fiyatlarına da uygun olduğunu, hububat alım fiyatlarında, dünya fiyatları yanında, enflasyon ve girdi maliyetlerinin de dikkate alındığını söyledi.

 

"REKOLTENİN DE İYİ OLMASINI BEKLİYORUZ"
Kuraklıktan zarar gören çiftçilerin Tarım Kredi ve Ziraat Bankasına olan borçlarının ertelenmesinin de olumlu olacağına dikkati çeken Kaykı, "Üretim alanlarının azalmaması ve hububatın diğer ürünlerle daha iyi rekabet edebilmesi için kilogram başına 10 kuruş olarak verilen tarımsal desteğin, 20 kuruşa çıkarılması da önemli fayda sağlayacaktır. Bu desteğin artması, kuraklığın ve salgının yaşandığı bu yılda üreticiye önemli katkı olacaktır. Açıklanan fiyatlar çok iyi. Kimse bu açıklanan fiyatlar karşısında tepki göstermez. Rekoltenin de iyi olmasını bekliyoruz." diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.