Çiftçinin yaşadığı ekonomik olumsuzluk veterinerler hekimleri etkiledi

Çiftçinin yaşadığı ekonomik olumsuzluk veterinerler hekimleri etkiledi
ABONE OL
Kuraklık, yeme yapılan zam ve süt satışlarının düşmesi nedeniyle ekonomik sıkıntılar yaşayan çiftçiler, hayvanların bakımlarını aksatınca veteriner hekimlerin de işleri durma noktasına geldi. 

AYŞE AKTAŞ - Aydın’ın Bozdoğan ilçesinde uzun yıllardan beri veteriner hekimlik yapan Volkan Keskin, çiftçinin içinde bulunduğu zor durumun veterinerleri de etkilediğini açıkladı. 12 ay boyunca hayvan hastalıklarının devam ettiğini söyleyen Keskin, çiftçilerin hayvan ciddi rahatsızlık yaşamadan bakımları için veteriner hekimlere gelinmediğini söyledi.
‘ÇİFTÇİNİN EKONOMİSİ SEKTÖRÜMÜZÜ ETKİLEDİ’
Yazın hayvanlarda daha çok pit, pire ve parazit hastalıklarının ortaya çıktığını söyleyen Veteriner Hekim Keskin” Hayvanlarda hastalık 12 ay boyunca devam eder. Sorun şu vatandaşlar süt ve etten para kazanamadıkları için çok acil durum olmadığı sürece veteriner hekim çağırmıyor. Ayrıca hayvanın sağlığı için kendi kullandığı birtakım şeyleri bile ihmal eder oldu. Bu tabi bizleri etkiledi. Çiftçi sütten, etten para kazanacak ki kendi giderlerini karşılayacak sonra bize verecek. Bu döngü olmadığı için zor bir süreç. Bu şekilde giderse hayvancılık denen bir şey kalmayacak ortada. Aynı zamanda küresel ısınmadan dolayı bir çok bölgede kuraklık şu anda yaşıyoruz. Yaz aylarında pit, pire gibi hastalıklarının yanı sıra hayvanlarda kan hastalıkları oluşabiliyor. Hayvan hastalanmıştır ölüme doğru gidiyor çiftçi ondan sonra bizlere ulaşıyor çünkü maddi durum kötü” dedi.
Hayvan hastalıkları için aldıkları ilaçları ise yıl boyunca hemen hemen her hafta zamlandığının altını çizen Keskin, “Biz geçen sene Ağustos ayından bu yana aldığımız ilaçlara zam geldi. Hemen hemen her hafta zam gördük. 100 liralık ilaç 250 lira oldu. Ben çiftçi olsam bende alamam. 250 Lira demek 80 litre süt demek. Köylünün yanında otursanız gerçekten zor durumdalar. 1 kilo yonca 1,5 lira oldu. Bu şekilde olursa çok kişi batacak” diye konuştu.

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.