Çiftin açtığı ‘Hobi Atölyesi’ ilgi odağı oldu

Çiftin açtığı ‘Hobi Atölyesi’ ilgi odağı oldu
ABONE OL
Aydın’da bir çift tarafından açılan hobi atölyesinde, evde atıl ağaç ve eşyaları yeniden kullanılabilir hale getiriliyor.

Bölgedeki kadınlara da ücretsiz kurs imkanı verilen atölye, ilgi görüyor. İncirliova ilçesinde Mehmet Dizen, çocuk giyim üzerine işlettiği dükkanını kapattıktan sonra evde hobi olarak atık ağaç parçalarını süs eşyasına dönüştürmeye başladı. Dizen, kendini bu konuda günden güne geliştirirken, eşi Dilek Dizen de evde yıpranan eşyaları kendi imkanlarıyla yeniden kullanılabilir hale getirmeye başladı. 1 yıl önce atölye açan çiftin yaptığı ürünler kısa sürede yoğun ilgi gördü. Atölyede, bölgede yaşayan kadınlar için ücretsiz kurs imkanı da sağlandı. Haftada bir gün atölyede çalışma imkanı bulan kadınlar, seramikten ahşap boyamaya kadar birçok konuda aldıkları eğitim ile atıl eşyaları yeniden kullanılabilir hale dönüştürüyor. Atölyede sergilenen ürünler 20 liradan 500 liraya kadar değişen fiyatlarla alıcı buluyor.

 

YEPYENİ HALE DÖNÜŞTÜRÜYORLAR                                                               

Yeni eşya almak yerine evindeki yıpranmış ürünleri yenilemeye başladığını anlatan Dilek Dizen, "Yeni eşya almak maliyetli oluyor ancak kadınlar evde yenilik yapmayı seviyor. Ben de bu işe 3 yıl önce evimdeki eşyaları kendi imkanlarımla yenileyerek başladım. Daha sonra yaşadığımız bölgede bu tür ürünlerin yapıldığı ya da satıldığı bir yer olmadığı için atölye açmaya karar verdik. Atölyemizde hocamızın eşliğinde gerek buradaki ürünleri gerekse evlerinden getirecekleri ürünleri yenilemeleri için dersler veriyoruz. Boyalarla evlerindeki eşyaları çok farklı ve yepyeni bir hale dönüştürüyorlar. Farklı tekniklerle kursiyerlerin ufkunu daha da açmayı, yeniliklere açık olmalarını ve yeni ürünler yapmalarına aracı oluyoruz. Ortaya çıkan ürünleri kursiyerlerimiz için burada sergileyerek satışa sunabiliyoruz. Bazı kursiyerlerimiz sosyal medya hesaplarında da satışlarını gerçekleştirebiliyorlar." ifadelerini kullandı.

 

“ELLE OYARAK İŞLEM YAPIYORUZ”                                                                   

 

Evde hobi olarak ağaç oyma işine başladığını kaydeden Mehmet Dizen ise, "Açtığımız atölyede de bunu her geçen gün ilerleterek devam ediyorum. Bunu bir karakalem resim ya da bir yağlı boya tablo gibi düşünün. Ağaçları elle oyarak işlem yapıyoruz. Unutulmaya yüz tutmuş işlerden birisi. Keyifli ve çok zevkli ama bir o kadar da zahmetli bir iş. Her ağaç oyulabilir ama bu iş için en ideali ıhlamur ağacıdır. Ihlamur, çam, kavak ve benzeri ağaçları işliyoruz. Bir ürünün tamamlanması yaklaşık 2-3 gün zaman alıyor" dedi.                                                                         

 

EĞİTİM VERİLİYOR                                                                                       

 

Efeler ve Koçarlı halk eğitim merkezlerinde eğitmenlik yapan Şafak Erdoğdu ise, "Kursiyerlerimize ahşap boyama eğitimi veriyorum. Teknik çalışıyoruz. Ahşap boyamanın tüm tekniklerini öğretiyorum. Bugün yaptığımız eğitimde ayna efektlerini kullandık. Burada seramikten ahşap boyamaya kadar her türlü imkan sağlanıyor. Kursa katılanlara tüm boyama işlerini öğretiyorum" diye konuştu.

 

 

ciftin-actigi-hobi-atolyesi-ilgi-odagi-oldu-241391-5a0ab61022e5322da86d5d5b75eacfd0-004.jpegciftin-actigi-hobi-atolyesi-ilgi-odagi-oldu-241391-84156d260149c00f6934bc97240d1e9b-002.jpegciftin-actigi-hobi-atolyesi-ilgi-odagi-oldu-241391-51045611135d58caa5cf54f6a54b303d-001.jpegciftin-actigi-hobi-atolyesi-ilgi-odagi-oldu-241391-bc1ce86d7959ec13ff0001c58dc59491.jpeg

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.