Cihanoğlu Kulesi ve Konağı’nda çalışma sürüyor

Cihanoğlu Kulesi ve Konağı’nda çalışma sürüyor
ABONE OL
Koçarlı’nın önemli simgelerinden olan Cihanoğlu Kulesi ve Konağı’nda yapılan çalışmaların kısa sürede tamamlanacağını belirten Koçarlı Belediye Başkanı Nedim Kaplan, pandemi sonrasında halkın ziyaretine açılacağını kaydetti. 

Koçarlı ilçesinin tarihi simgeleri arasında yer alan Cihanoğlu Kulesi ve Konağı’nda çalışmalar sürüyor.  Aydın Valiliği ve Koçarlı Belediyesi iş birliğinde kule ve beraberindeki yapıların 2 milyon 70 bin liraya kamulaştırılmasının ardından röleve ve restorasyon çalışması için mühendislik firmasına yer teslimi de yapılırken, Belediye Başkanı Nedim Kaplan, çalışmaların pandemi sonrasına yetişmesi için talimat verdi. Kule ve konağın yenilenen yüzüyle ve eksiklerin tamamlanmasıyla vatandaşların hizmetine sunulacağı kaydedildi. 

 

“TARİHE SAHİP ÇIKIYORUZ”
Çalışmaları değerlendiren ve ilçenin tarihine sahip çıktıklarını dile getiren Kaplan, “Koçarlı için tarihin kapılarını aralıyoruz. Tarihi Cihanoğlu Kulesi röleve ve restorasyon çalışması için mühendislik firmasına yer teslimi yapıldı. Cihanoğlu Konağı halkın ziyaretine açılacak ve bahçesi kafeterya olarak hizmet verecek. Çocuk oyun parkı ile ailenizle vakit geçirebileceğiniz bir alan oluşturulacak. Çalışmalarımız sonucunda kule ve çevresini, cazibe merkezi haline getireceğiz. Merkez içerisinde ayrıca tarihi dokuya uygun olarak yapacağımız düzenlemelerle halkımızın ihtiyaç duyacağı pide salonu ve sergi alanı gibi kısımlara da yer vereceğiz” diye konuştu. 

PARKTA DA İNCELEME YAPILDI 
Kaplan, düzenleme çalışmalarının devam ettiği Cihanoğlu Parkı’nı da ziyaret etti. Hafta sonu olmasına rağmen çalışan ekiplere teşekkür eden Kaplan, eksiklerin bir an önce tamamlanması konusunda talimat verdi. İlçenin 2021’de şantiyeye döneceğini söylediğini anımsatan Kaplan, “Gelinen nokta itibariyle Millet Bahçesi, yeni hizmet binası, dere ıslahı ve köprü yenileme çalışmalarından Cihanoğlu Kulesi restorasyon çalışmalarına kadar Koçarlı’yı çok şükür bir şantiye alanına dönüştürdük. Koçarlı’yı daha çok yatırım alan bir ilçe haline getirme konusunda kararlıyız ve tüm çabalarımız da bu doğrultudadır. Her zaman dediğimiz gibi, bu ilçeye değer ne yapsak az diyoruz. İlçemizi marka ilçe yapmak için emin adımlarla ilerliyoruz” ifadelerini kullandı. 

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.