Çilek festivali başladı

Çilek festivali başladı
ABONE OL
30 Nisan'da başlayan 50'nci Uluslararası Sultanhisar-Atça Nysa Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat Festivalinin açılışı için resmi tören düzenlendi.

( SİMGE ATA) CHP'li vekillerin de katıldığı törende konuşan Başkan Osman Yıldırımkaya, ilçe sınırlarında üretilen çileğin sınırları aşan bir potansiyeli olduğunu kaydetti.

30 Nisan'da başlayan 50'nci Uluslararası Sultanhisar-Atça Nysa Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat Festivalinin açılışı için resmi tören düzenlendi. CHP'li vekillerin de katıldığı törende konuşan Başkan Osman Yıldırımkaya, ilçe sınırlarında üretilen çileğin sınırları aşan bir potansiyeli olduğunu kaydetti.

Bu yıl 50'ncisi düzenlenen ve uluslararası olma özelliğiyle göz dolduran Sultanhisar-Atça Nysa Çilek, Tarım, Kültür ve Sanat Festivali için protokol üyeleri bir araya geldi. 6 gün sürecek olan festivalin resmi açılışında ilk olarak İstasyon Meydanından kent meydanına kadar kortej yürüyüşü yapıldı. Programa CHP Aydın Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Bülent Tezcan, CHP Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, CHP Aydın İl Başkanı Ali Çankır, İYİ Parti Aydın İl Başkanı Cemal Sarı, Nazilli Ticaret Odası Başkanı Nuri Arslan ve Sultanhisar Kaymakamı Rasim Belge ve Sultanhisar Belediye Başkanı CHP'li Osman Yıldırımkaya katıldı. İlçe meydanına yürüyen protokol üyeleri burada Atatürk Anıtına çelenk koydu.
Protokol üyeleri yurt dışından katılan KKTC, Gürcistan, Bosna Hersek halk oyunları ekipleri ve Ankara Kuzey'in Uşakları, Gaziemir Halk Oyunları Ekibi, Goca Beşli Halk Oyunları ekibinin yaptığı gösterileri beğeniyle izledi. Gösterilerin ardından çilek konulu resim yarışmasında dereceye giren 1’inci Sarp Bartu Tunca, 2’nci Zihni Utkan Yağcı, 3’üncü Rabia Çetintaş’a ödülleri verildi. 

SULTANHİSAR 80'DEN BU YANA ÇİLEĞİN ANA VATANI
Açılışta konuşan Sultanhisar Belediye Başkanı Osman Yıldırımkaya, festivalin geçmişine değinerek, "Sultanhisar'da zaman içinde meydana gelen iklim değişikliği şeftali, portakal, mandalina ağaçlarından yeterli kazanç sağlanamayınca toprak ziraatına geçilmiş 1970'li yıllardan itibaren Profesör Doktor Nurettin Kaşgalı'nın önderliğinde çilek üretimine başlanmıştır. 1980 yılından itibaren de çilek üretimi hız kazandı" dedi.

HEM İSTİHDAM SAĞLIYOR HEM DE PAZAR ÇEKİYOR
Son olarak coğrafi işaret alınması için çalışmalarına başlanan Sultanhisar çileğinin ilçenin temel geçim kaynağı olduğunu vurgulayan Yıldırımkaya, üretilen çileğin yüzde 70'inin Rusya ve Ukrayna'ya gönderildiğini ifade etti. Çileğin pazarlanmasının yanı sıra birçok kişiye istihdam kapısı olduğunu belirten Yıldırımkaya, çeyrek asırdır düzenlenen festivalle bu üretimi taçlandırmaya çalıştıklarını aktardı. 
Resmi açılış töreni çilek çeşitlerinin tadılarak incelenmesinin ardından sona erdi. 

sultanhisarin-kalbi-festivalle-atiyor-104892-6bb35e3919594549483d111cc22fac38.jpegsultanhisarin-kalbi-festivalle-atiyor-104892-27d8c2dc62addee10b0efd65bb9609bf.jpgsultanhisarin-kalbi-festivalle-atiyor-104892-259debabf97d479ab83a341681b72aa6.jpegsultanhisarin-kalbi-festivalle-atiyor-104892-915d6260625e8bf953c48204a09136da.jpeg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.