Çin'den korkunç haber geldi

Çin'den korkunç haber geldi
ABONE OL
Çin'in Moğolistan İç Özerk Bölgesi'nden gelen haberler dünyayı yeni bir endişeye sevk etti.

Sabah Gazetesi'nin haberine göre; Çin'den korkutan haberler gelmeye devam ediyor. Resmi kayıtlara göre ülkede Aralık ayında ortaya çıkan coronavirüs tüm dünyaya yayıldı. Aradan geçen 8 aylık sürede dünyayı her geçen gün daha da ağır bir tablo ile yüzleştiren coronavirüs can almaya devam ediyor. Özellikle Güney Amerika ülkeleri coronavirüsün kıskacında can çekişiyor.
Bölgede bulaş riski çok yüksek olan 'bubonik veba' vakaları ortaya çıktı. Bakalar nedeniyle hastanelere başvurular başladı. Şehir genelinde üçüncü seviyede alarm verildi.

HASTANEYE BAŞVURUN

Alarm durumunun ardından yetkililerden açıklamalar geldi. Belirtileri hissedenlerin mutlaka sağlık kuruluşlarına bilgi vermesi gerektiği bildirildi. 'Acilen başvurun' ifadeleri durumun ciddiyetini gözler önüne serdi.

BELİRTİLERİ AÇIKLANDI

Hastalık belirtilerinde, bakterilerin vücuda girdiği yere en yakın lenf bezlerinde ağrılı şişme ve iltihaplanma görülür. İleri dönemlerde iltihaplı lenf nodları açılarak akıntlı hal alır. Tedaviye hemen başlanmazsa bakteri vücudun her yerine yayılarak akciğer ve septisemik forma dönüşebilir.

24 SAATTE ÖLDÜREBİLİYOR

Bubonik veba vakaları, Dünya Sağlık Örgütü'nde yer alan bilgilere göre insanları 24 saatte öldürebiliyor. Hastalık, pireler ve vahşi kemirgenler aracılığı ile bulaşıyor. Çin aldığı kararla Uyarılar devam ettiği sürece hastalığı taşıma ihtimali bulunan hayvanların avlanması ve yenmesi yasakladı.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.