Çine Köftesi tanıtım atağı bekliyor

Çine Köftesi tanıtım atağı bekliyor
ABONE OL
Türk Patent Kurumu tarafından geçtiğimiz yıl Ocak ayında coğrafi işaret tescili yapılan Çine Köftesi markalaşma yolunda emin adımlarla ilerlerken ülke çapında tanıtımı konusunda da yetkililerden destek bekliyor. 

(MURAT TAN) Çine’de üç kuşak boyunca Çine köftesi yapan ustaların yanında yetişen Hidayet Korkut, geçtiğimiz yıl coğrafi işaret tescili yapılan lezzetin tanıtımı için Çine Belediye Başkanı Enver Salih Dinçer’i göreve davet etti. Zaman zaman ülke çapındaki fuarlara katılım sağlayan belediyenin yöresel ürünlerle birlikte Çine Köftesi için de stand açmasını isteyen Çineli Köfteci Hidayet Usta, ilçedeki işletmelerin de bu tür bir tanıtım atağına destek vermekten çekinmeyeceğini belirtti. 

“PİRİMİZ KÖFTECİ TAHSİN IŞIK’TIR”

Namı il ve ilçe sınırlarını aşan Çine Köftesi’nin dananın boşluk kısmındaki etin baharatla çeşnilenerek yapıldığını belirten Korkut, ilçedeki işletmesinin 120 yıldır köfte müdavimlerine hizmet verdiğini söyledi.  Çine Köftesi’nin yapımını bizzat ustalardan öğrendiğini söyleyen Çineli Hidayet Usta, “Köfteci Necati Kıvrak ile Nihat Kıvrak’ın yanında ilkokulu bitirdikten sonra mesleğe adımımı attım. Bu mesleği biz çıraklık, kalfalığın ardından devam ediyoruz. 21 yıldır aynı mekanda hizmet veriyoruz. Bu mekanda aynı zamanda 120 yıllık geçmişe sahip. Eski köftecilerden Hüseyin Yeşilkır ile Hacı Mustafa Ali Afşin de yıllarca lezzet müdavimlerine Çine Köftesi’ni tattırmışlar. Bizim bu mekanı işletmemize vesile olan Merhum Hacı Mustafa Ali Afşin’dir. Bu mekan Çine Köftesi’nin duayen ustalarından Hüseyin Yeşilkır’a ait olarak yıllarca işletilmiş. Çine’de ilk köfte geleneğini Köfteci Tahsin Işık’ın babası Abdurrahman Işık başlatıyor. Abdurrahman Işık’tan bu sonra lezzet kültürü yaygınlaşıyor. Çine’de Köfteci Tahsin Işık bizim pirimizdir. Büyük usta O’dur. O’nun sayesinde Çine Köftesi belli bir portföye ulaşmıştır” dedi.  

“ÇİNE KÖFTESİ’Nİ FUARLARA DA TAŞIMALIYIZ” 

Çine Belediyesi’nin başvurusu sonucunda geçtiğimiz yıl coğrafi işaret tescili yapılan Çine Köftesi’nin tanıtımı adına öneride bulunan Korkut, “Bu tescil sayesinde artık dışarılarda Çine Köftesi’ni bir çok kişi yapamaz. Başkanımız Enver Salih Dinçer’e bu işe öncülük ettiği için teşekkür ediyoruz ancak benim bir önerim de var. Türkiye’de Antalya, İzmir, İstanbul gibi bir çok ilimizde uluslar arası fuarlar yapılıyor. Bu fuarlara zaman zaman yöresel ürünlerimiz, organik zeytinyağımızı tanıtmak için Çine Belediyesi stand açarak katılım sağlıyor. Bu fuarlarda biz coğrafi işaret tescili yapılan Çine Köftesi’ni de tanıtmalıyız. Bu mekanların tanıtımı için değil bizzat Çine Belediyesi’nin öncülüğünde Çine Köftesi’ni fuarlara da taşıyıp insanlarımıza tattırıp tanıtmamız lazım” dedi. 

“HER TÜRLÜ DESTEĞE HAZIRIZ” 

Çine Belediyesi’nin Çine Köftesi’nin tanıtımı için öncülük yapmasının kendilerini çok mutlu edeceğini söyleyen Korkut, “Zaman zaman çeşitli fuarlarda zeytin ve zeytinyağımız gibi yöresel ürünlerimizi tanıtıyoruz ancak bu tanıtım kapsamına Çine Köftesi de dahil edilmelidir. Biz bu konuda her türlü desteğe hazırız. Dönüşümlü olarak ilçemizdeki köfte ustaları da kendi isimlerini kullanmadan belediye adına fuarlara katılım sağlama konusunda çekince duymayacaktır. Bu konuda belediyemizden duyarlılık bekliyoruz. Senede ülke çapındaki üç beş fuara katılırsak hakikaten köftemizin markalaşması ve tanıtımına büyük katkı sağlamış oluruz. Coğrafi işaret tescili almamız çok güzel bir gelişmeydi, bu gelişmeyi tanıtım atağıyla da taçlandırmamız şart. Belediye Başkanımızın bu işe de öncülük edeceğinden şüphemiz yok, desteklerini bekliyoruz” diye konuştu. 

“MÜDAVİMLERİMİZ LEZZETİMİZDEN VAZGEÇMİYOR” 

21 yıllık işlettiği asırlık köfteci salonunda bugüne kadar Kurtlar Vadisi dizisindeki Memati Baş karakteriyle tanınan Ünlü Oyuncu Gürkan Uygun, Ünlü Hakemlerden Zafer Akyüz ile Bülent Demirlek, Merhum Şarkıcı Ciguli gibi bir çok Türkiye çapında tanınmış isimleri ağırladıklarını söyleyen Korkut, “Aslında Çine’de Bodrum yolu güzergahında da işletmeler var ancak sağolsun müdavimlerimiz direksiyonunu ilçe merkezine kırıp işletmemizde lezzetimizi tadıyor. Yaz sezonunda İstanbul, İzmir ve Ankara dahil bir çok yerden gelen müşterilerimiz oluyor.

cine-koftesi-tanitim-atagi-bekliyor-104171-a1d74247074f69eedea0348f3e830b02.jpegcine-koftesi-tanitim-atagi-bekliyor-104171-a1c57c3d41ac8c0d9ff917a549db97d6.jpgcine-koftesi-tanitim-atagi-bekliyor-104171-b4ac66127821d5993e739ba3d24850e4.jpg

 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.